De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamRené van 't Hof
Geboren15 oktober 1956
Rotterdam
BeroepActeur
DisciplineToneel
IMDb-profiel
VIAF-profiel

http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=51xxx6197.001&b=400

René van 't Hof (midden). Foto: Stephan van Hesteren, 2004. Collectie TIN.

Biografie

René van 't Hof (1956) is een Nederlandse acteur. Hij richtte in 1989 samen met Beppie Melissen en Leny Breederveld theatergroep Carver op waaraan hij lange tijd verbonden was. Sinds de eerste productie (1990: ‘Carver – Verplaatst u zich eens in mij’ ) is de artistieke kern van Onafhankelijk Toneel (O.T.) nauw betrokken bij de voorstellingen. Bij O.T. was René van ‘t Hof in 1994 te zien in de titelrol in De Dresser.

Daarnaast speelde hij in een groot aantal films (onder andere als Eppie in de film Alles is Liefde), toneelstukken en televisieprogramma’s, waaronder Jiskefet. Van 't Hof kreeg bekendheid bij het grote publiek als vertolker van Kees Flodder in de eerste Flodderfilm van Dick Maas. In 2007 ontving René van ’t Hof De VSCD Mimeprijs voor zijn rol in het toneelstuk Vallende Ster van Bernlef door Onafhankelijk Toneel.

In 2010 is hij te zien in een reclamespotje van de ANWB en de speciale reclamespotjes omtrent de verhuizing van televisiezender Comedy Central, die per 1 januari 2011 op het kanaal van TMF zal gaan uitzenden.

Vanaf april 2012 speelt René van 't Hof samen met o.a. Hans Dagelet en Georgina Verbaan in de nieuwe Nederlandse familiefilm Swchwrm.

Video

René van 't Hof in Cafe Lehmitz, naar een idee van: Beppie Melissen.

Theatergroep Carver, 1990. Collectie TIN.

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Film/TV

Zie Wikipedia

Bronnen