Over Theaterencyclopedie

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf TheaterEncyclopedie:Over)
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar het help-overzicht.

Inhoud

De Theaterencyclopedie omvat informatie over alle podiumkunsten (m.u.v. muziek): toneel, dans, opera, muziektheater, musical, mime, cabaret, jeugdtheater, poppentheater, revue, show, variété, illusionisme en circus.

Op de Theaterencyclopedie vindt u:

Daarnaast kunt u ook enkele speciale pagina's vinden:

Samen geschiedenis schrijven

Theaterliefhebbers én theaterprofessionals maken samen de Theaterencyclopedie actueel en compleet. De inhoud van de Theaterencyclopedie wordt grotendeels verzorgd door de redactie en de auteurs die vrijwillig meeschrijven. Iedereen die iets relevants weet van een theater- of dansproductie, een producent of over een acteur, danser, theatermaker, regisseur, (toneel)auteur of theaters, kan die kennis aan deze wiki toevoegen: als apart onderwerp, of als aanvullend feit in een bestaand onderwerp over wat of wie dan ook. Op deze manier is de Theaterencyclopedie een levendig platform waar de gezamenlijke Nederlandse theatergeschiedenis wordt geschreven.

De redactie ziet toe op de kwaliteit van de bijdragen die door de auteurs van de Theaterencyclopedie worden aangedragen.

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan.

Meer informatie over meeschrijven vindt u op de pagina Meest gestelde vragen. De redactie is bereikbaar via redactie Theaterencyclopedie

Bronnen

Een belangrijke bron voor de Theaterencyclopedie is de Productiedatabase van de in Nederland gespeelde premières sinds 1900. Deze bevat basisgegevens zoals premièredata, namen van makers en medewerkers, etc. Dagelijks wordt vanuit deze database nieuwe informatie geüpdate naar de Theaterencyclopedie. Deze basisgegevens kunnen niet aangepast worden. Voor meer informatie, zie Productiedatabase

Naast deze basisgegevens zijn er ook honderden biografieën en beschrijvingen te vinden op de Theaterencyclopedie. Deze zijn tot stand gekomen door middel van co-creatie, en daarnaast (met de verplichte bronvermelding) overgenomen van Wikipedia en afkomstig uit het Acteurs- en kleinkunstenaarslexicon van Piet Hein Honig (1984). De biografieën worden geïllustreerd met een selectie van unieke beelden, audio- en videofragmenten uit de bewaarde TIN Theatercollectie. In toenemende mate zullen op de Theaterencyclopedie ook afbeeldingen en videofragmenten worden toegevoegd door de theaters, gezelschappen en producenten, of door theaterliefhebbers.

Afbeeldingen

Voor veel afbeeldingen uit Theatercollectie, zoals foto's, affiches, tekeningen en maquettes, heeft de rechthebbende een beperkte licentie gegeven voor het gebruik op deze website. Elke andere vorm van gebruik, verveelvoudiging of verspreiding is uitdrukkelijk verboden en als misdrijf strafbaar.

Redactie

De Theaterencyclopedie is een uitgave van het Allard Pierson en Stichting TIN.

De redactie ziet erop toe dat de voorstellingsgegevens correct zijn ingevoerd, en voert eindredactie over toegevoegde teksten. Voor meer informatie zie de Colofon.