Colofon

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Theaterencyclopedie biedt het publiek een plek waar theaters en gezelschappen kennis en inspiratie over theater kunnen halen, maar ook brengen. Er wordt gebruik gemaakt van het ‘wiki-principe’, zodat iedereen aan de encyclopedie kan meeschrijven, corrigeren en aanvullen.

De ‘harde feiten’ van voorstellingen, zoals de titel, de naam van het gezelschap, de premièredatum en de premièrezaal, kunnen niet gewijzigd worden, en zijn afkomstig uit de Productiedatabase. Deze gegevens worden iedere avond automatisch geactualiseerd. Zo worden dagelijks nieuwe gegevens uit deze database aan de Theaterencyclopedie toegevoegd en groeit de Theaterencyclopedie uit tot een levendige opslagplaats van de gezamenlijke Nederlandse theatergeschiedenis.

Iedereen kan meedoen. Maak een account aan en schrijf mee aan de Nederlandse theatergeschiedenis. Bent u een professioneel theatermaker of podium? Check dan uw eigen pagina in de Theaterencyclopedie en vul ‘m aan met actuele informatie en een foto. Zo laten we samen met theaterliefhebbers en professionals zien hoe rijk en divers de theatergeschiedenis is en houden we deze levend!

Organisatie

De Theaterencyclopedie is een uitgave van de Allard Pierson en Stichting TiN.

Medewerkers Theaterencyclopedie

 • Hans van Keulen (conservator Uitvoerende Kunsten en Media Allard Pierson)
 • Milco Feijnenbuik (hoofdredactie)
 • Gonneke Janssen (informatiespecialist Theater Allard Pierson)
 • Manon Schooneman (informatiespecialist Theater Allard Pierson)
 • Eva van der Weerd (premièredatabase)
 • Hennie Dolfsma (programmeur - digitale diensten UvA)
 • Heidi Brebels (programmeur - digitale diensten UvA)

Redactie

 • Milco Feijnenbuik (hoofdredactie)
 • Dhian Siang Lie (extern redacteur)
 • Menso Carpentier Alting (extern redacteur)
 • Aart Blom (extern redacteur)

Contact: redactie Theaterencyclopedie

Redactieraad

De redactieraad is een klankbord voor de redactie. Komt minimaal 1x per jaar bij elkaar om met de redactie mee te denken over beleidsvoorstellen.

Samenstelling: Hans van Keulen, conservator uitvoerende kunsten en media Allard Pierson; Alexander Nieuwenhuis, theatermaker, curator Nieuwe Grond; Pien Hartogs, secretaris bestuur Stichting TiN; Charlotte Vrielink, pre-phd theatergeschiedenis UvA; Diang Siang Lie, cocreator Theaterencyclopedie; Aart Blom, cocreator Theaterencyclopedie; Eva van der Weerd, invoer premieres in database adlib voor de theatercollectie Allard Pierson, i.s.m. de Theaterkrant; Rob van der Zalm, UD theaterwetenschap UvA; Marina Moolhuijzen, hoofd Bibliotheek Academie Theater en Dans, Amsterdam; Simon van den Berg, hoofdredacteur Theaterkrant; Gonneke Janssen, informatiespecialist uitvoerende kunsten en media Allard Pierson.

Credits Media & Vormgeving TheaterEncyclopedie

Credits van de gebruikte media ten behoeve van de vormgeving op de TheaterEncyclopedie!

Vormgeving & Ontwikkeling

WikiWerkers - website

Ontwikkeling concept

De Theaterencyclopedie werd in de jaren 2010-2012 ontwikkeld in opdracht van het toenmalige Theater Instituut Nederland.

De redactie is niet aansprakelijk voor de op deze site getoonde informatie. Zij behoudt zich het recht voor content te verwijderen en/of wijzigen. Daarnaast heeft de redactie haar uiterste best gedaan om alle rechthebbenden te achterhalen. Voor onze uitgebreide gebruiksvoorwaarden, zie Voorbehoud