De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamErik Whien
BeroepRegisseur
DisciplineToneel

Biografie

Erik Whien is een Nederlandse regisseur. Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Na zijn afstuderen werkte hij o.a. als regisseur bij Toneelschuur Producties en maakte o.a. de voorstellingen Narziss&Goldmund en BERGEN.

De afgelopen vijf jaar werkte hij als vaste huisregisseur bij Toneelgroep Oostpool. Daar regisseerde hij o.a. Van de brug af gezien, Wachten op Godot, De Misantroop, Boiling Frog, Till the fat lady sings en Tsjechov. Als acteur was Erik Whien o.a. te zien in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (o.a. Hamlet en Spectaculaire voorstelling) en de Warme Winkel.

Vanaf 2013/2014 is hij één van de vaste makers bij Toneelschuur Producties. In maart 2014 ging Who's Afraid of Virginia Woolf? in première. Deze voorstelling werd unaniem lovend ontvangen door pers en publiek en is genomineerd voor de selectie van het Nederlands Theater Festival 2014. In seizoen 2014-2015 regisseert hij Oom Wanja van Anton Tsjechov bij Toneelschuur Producties.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de muziek

Idem voor het decor

Idem voor het licht

Bronnen