Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoekenContext

Aanvullende informatie over deze productie (indien beschikbaar)

Team

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:

René van 't Hof in Met mijn vader in bed. Foto: Sanne Peper.

Informatie

Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) van Magne van den Berg, Marieke de Kleine

Stichting Toneelschuur Producties, Paul Knieriem

Seizoen: 2013/2014

Regie: Paul Knieriem

Uitvoerenden: René van 't Hof, Marieke de Kleine

PERSBERICHT Juni 2013

Magne van den Berg schrijft nieuwe theatertekst voor René van 't Hof en Marieke de Kleine.

Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) nieuwe regie van Paul Knieriem

Op zaterdag 28 september 2013 gaat de theatervoorstelling Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) in première in de Toneelschuur in Haarlem. Magne van den Berg (o.a. ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’) schreef naar een idee van actrice Marieke de Kleine een ontroerende en humoristische voorstelling als een haperend telefoongesprek tussen een dochter en haar vader. Paul Knieriem (‘AM ZIEL’) regisseert. René van ’t Hof speelt de vader, Marieke de Kleine de dochter.

Haperende telefoongesprekken tussen een vader (René van ’t Hof) en een dochter (Marieke de Kleine) na de dood van zijn vrouw, haar moeder. Over de oude spullen, het weer, een nieuwe vrouw en hoe ver je mag gaan in het zoeken van troost bij de ander. Een ontroerende en humoristische voorstelling als een haperend telefoongesprek tussen een dochter en haar vader.

MAGNE VAN DEN BERG

Magne van den Berg schreef voorgaand seizoen het succesvolle ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’. Andere teksten van haar hand zijn: ‘De lange nasleep van een korte mededeling’ (H.G Van der Viesprijs 2008), ‘Kale bomen ruisen niet’ en ‘Halverwege omgedraaid’.

PAUL KNIERIEM

Paul Knieriem is in de periode 2013-2016 een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Hij regisseert dit seizoen bij Toneelschuur Producties, naast ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden), ook ‘Schijn Bedriegt’. Zijn regies van ‘De Muurspecht’ (Bellevue Lunchtheater) en ‘Ouwe Pinda’s’( Theaterproducties Via Rudolphi) zijn tevens te zien in de Nederlandse theaters. In 2011 maakte hij ‘Am Ziel’, deze voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2012 en genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2013. Marlies Heuer won voor haar rol in ‘Am Ziel’ de Theo d’Or 2012 (de beste vrouwelijke hoofdrol).

Marieke de Kleine (1980): studeerde in 2004 af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze was te zien in voorstellingen van o.a. het Noord Nederlands Toneel (‘de Vrouw met de Baard’), Onafhankelijk Toneel (‘Tenzij je geluk hebt’, ‘Het huis van de stilte’) en Het Toneel Speelt (‘King Lear’). In 2006 speelde ze de titelrol in de in de televisieserie ‘Juliana’. Zij speelde gastrollen in o.a. ‘Penoza’ en ‘Vuurzee’.

René van 't Hof (1956): richtte samen met Beppie Melissen en Leny Breederveld theatergroep Carver op waaraan hij lange tijd verbonden was. Hij speelde in een groot in een groot aantal films (o.a. ‘Matterhorn’, ‘Alles is Liefde’, ‘Flodder’), toneelstukken en televisieprogramma’s. In 2007 ontving René van ’t Hof de VSCD Mimeprijs voor zijn rol in het toneelstuk ‘Vallende Ster’ van Bernlef door Onafhankelijk Toneel. Afgelopen seizoen was hij te zien in ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’ geschreven door Magne van den Berg.

________________________________________

CREDITS

met: René van ’t Hof, Marieke de Kleine

regie: Paul Knieriem

tekst: Magne van den Berg

naar een idee van: Marieke de Kleine

decor: Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek

kostuums: Jorine van Beek

licht & techniek: Coen Schut

dramaturgie: Pol Eggermont

productie & publiciteit: Toneelschuur Producties

meer informatie: Website Toneelschuur

Bronnen