Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Leny Breederveld, Beppie Melissen, Jim van der Woude. Foto: Ben van Duin.
In 1991 manifesteerde theatergroep Carver zich met Café Lehmitz, toen een coproductie met Onafhankelijk Toneel. De voorstelling won de VSCD Mimeprijs en de Dommelsch Theaterprijs (de prijs voor de meest belangwekkende voorstelling van het seizoen). Het betekende de doorbraak van Carver.

Verhaal

De voorstelling Café Lehmitz is gebaseerd op een fotoboek van de Zweedse fotograaf Anders Petersen. Eind jaren zestig kwam hij per toeval terecht in het Hamburgse café Lehmitz, aan het eind van de Reeperbahn. Het café werd bevolkt door mensen aan de zelfkant van de samenleving. Petersen won het vertrouwen en bleef het café twee jaar lang frequenteren om er zijn foto’s te laten maken. Toen hij er acht jaar later nog eens terugkeerde, bleken de stamgasten van toen verdwenen: bijna allen waren gestorven, behalve die ene die de toto won.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


   Vastlegging


   Video (volledige registratie)

   Lengte: 1 uur en 18 minuten.

   Uitgave: Berbee en Rudolphi, 1991.

   De publicatie van deze voorstellingsregistratie werd mogelijk gemaakt door De Verkadefabriek en Theaterzaken Via Rudolphi in het kader van de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

   Verkadefabriek-logo.jpg Logo-TheaterzakenViaRudolphi.jpg


   Bronnen