Er is momenteel een probleem met het bijwerken van pagina's over theaterproducties. Hierdoor worden mogelijk incomplete gegevens weergegeven.

We werken aan een oplossing. In de tussentijd wordt het afgeraden om bewerkingen op de TheaterEncyclopedie uit te voeren, omdat die mogelijk door het terugzetten van een back-up weer verloren zullen gaan.

Voor vragen zijn we bereikbaar via Discord.

Conny Stuart: Repertoire - Televisie - Jaren zestig

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Conny Stuart, 1964. Foto: Paul Huf. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Conny Stuart:

Conny Stuart: Televisie jaren zestig

In de jaren zestig is Conny Stuart veelvuldig in verschillende show- en amusementsprogramma's op televisie te zien. Hieronder vindt u, op basis van beschikbare gegevens, een zo volledig mogelijk overzicht.

Bronnen: Catalogus Beeld en Geluid; 'Uitverkoren. De carrière van Conny Stuart' (2002, Theater Instituut) van Paul Blom.

Overzicht programma's

  • 20 februari 1960: Zonder schmink en voetlicht. Omroep: AVRO. Kort programma (6,5 minuten) waarin Mies Bouwman Conny Stuart ontvangt.
  • 13 juli 1960: Conny Stuart - Wat kan me gebeuren. Omroep: VARA. Showprogramma met actrice Conny Stuart, geschreven door Annie M.G. Schmidt, waarin zij liedjes zingt en sketches speelt samen met acteur Joop Doderer. Choreografie: Arthur Plasschaert.
  • 23 juli 1960: Claudia en David. Omroep: VARA. Regie: Willy van Hemert. Televisiespel naar de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijfster Rose Franken, vertaald door Willy van Hemert. Claudia en David verruilen tijdelijk, met hun twee kleine kinderen en trouwe hulp Bertha, hun boerderij voor een appartement in de stad. Terwijl David druk is met zijn werk als architect, wordt Claudia aan diverse verleidingen blootgesteld. Conny Stuart speelt de rol van juffrouw Hogate. De rollen van Claudia en David worden gespeeld door Kitty Janssen en Will van Selst. Andere spelers zijn onder andere: Jules Hamel, Dora Paulsen, Jeanne Verstraete,Sigrid Koetse.
  • 27 februari 1961: Muziek mozaiek. Omroep: AVRO. Serie programma's waarin Willem Duys gasten uit de muziek- en theaterwereld ontvangt. Deze aflevering interviewt hij Theo Olof. Conny Stuart zingt het liedje De hoezepoes.
  • 3 mei 1961: Swiebertje. Omroep: NCRV. Naast (haar ex-man) Joop Doderer als Swiebertje en Lou Geels als Bromsnor speelt Conny Stuart eenmalig Saartje in de populaire serie Swiebertje.
  • 23 juni 1961: Conny Stuart. Omroep: NCRV. Programma waarin Conny Stuart live in de studio liedjes zingt, met muzikale begeleiding door pianist Henk van Dijk, gitarist Jan Blok en bassist Ton Disselvelt.
  • 7 oktober 1961: Tien kaarsen voor een jarige. Omroep: NCRV. Amusementsprogramma ter viering van tien jaar televisie in Nederland. Conny Stuart is één van de artiesten die optreed.
  • 22 november 1961: Negentienhonderd. Omroep: NCRV. Amusementsprogramma, met hier en daar een documentair tintje, met het jaar 1900 als uitgangspunt. Conny Stuart is één van de meewerkende artiesten. Zij zingt in het decor van een Parijse Club "Le plus jolie rêve" en "La Mattchiche".
  • 20 december 1961: De jaren twingtig. Omroep: NCRV. Luchtige terugblik op de jaren twintig met onder andere muziek van de O.K. Wobblers onder leiding van Pi Scheffer. Conny Stuart zingt als Franse chansonnière een chanson.
  • 17 januari 1962: 19-3-7. Omroep: NCRV. Programma met cultureel nieuws en muziek uit het jaar 1937. In het eerste deel van het programma wordt met behulp van foto's en geluids- en muziekfragmenten een beeld geschetst van 1937, in het tweede deel zingen artiesten liedjes uit dat jaar. Met muzikale leiding van Harry de Groot. Conny Stuart zingt 'Sans y penser'. Andere artiesten zijn o.a. : Dora Paulsen, Ko van Dijk, Teddy Schaank, Donald Jones, Adèle Bloemendaal.
  • 20 januari 1962: Polygoon Hollands Nieuws - Afscheid van Jos Cleber. Afscheidsconcert van Jos Cleber, dirigent van oa het radio-orkest De Zaaiers, voor zijn vertrek naar Zuid-Afrika. Met optredens van Flip van der Schalie, Conny Stuart, Corry Brokken en Max Tailleur. Burgemeester J.J.G. Boot van Hilversum zit in het publiek.
  • 28 mei 1962: Recital en recitatief. Omroep: NCRV. Klassieke pianomuziek en chansons door Marjo Tal en Conny Stuart, gepresenteerd door Tanja Koen. Introductie van Marjo Tal en Conny Stuart. Marjo Tal speelt: Nuage gris en Moderato in As Dur van Franz Liszt en 3 Écossaires en 3 Valses Nobles van Franz Schubert. Conny Stuart zingt chansons van: Francis Bernard, Robert Desnos, Paul Fort, Jacques Prévert en Raymond Quineau, muziek van Marjo Tal die tevens aan de piano begeleidt. De titels van de chansons zijn: "Rue de Bagnolait", "Rue St. Martin", "En Poème", "L'oiseau qui chante dans ma tête", "Le dernier Poème", "Les gens polis" en "Paul est survie".
  • 29 september 1962: Grand Gala du Disque 1962. Omroep: AVRO. Rechtstreekse uitzending van het gala rond de jaarlijkse uitreiking van de Edisons voor de beste grammofoonplaten op het gebied van lichte muziek, gepresenteerd door Willem Duys en Conny Stuart vanuit het Kurhaus in Scheveningen. Met optredens van een keur aan (inter)nationale artiesten en de Edison-uitreiking door cabaretier Wim Sonneveld. Muzikale begeleiding door AVRO's Cosmopolitain Orkest onder leiding van Jos Cleber.
  • 15 januari 1963: UIT. Omroep: VARA. Magazine met uit-tips. Berend Boudewijn interviewt Conny Stuart.
  • 12 mei 1963: Mens durf te leven. Omroep: VPRO. Serie programma's over cabaret door de jaren heen aan de hand van interviews en optredens van diverse artiesten, gepresenteerd door Wim Ibo en Merel Laseur. Conny Stuart zingt het lied De zeemanskroeg, oorspronkelijk gezongen door Emmy Arbous.
  • 19 juli 1963: Conny Stuart. Omroep: NCRV. Muziekprogramma, waarin Conny Stuart diverse liedjes laat horen, muzikaal begeleid door Henk van Dijk, Jan Blok en Tom Dissevelt.
  • 29 augustus 1963: Vrouwelijkheden. Omroep: VARA. Vrouwelijkheden was het eerste vrouwenprogramma voor televisie en werd op donderdagmiddag live door de VARA uitgezonden. In het programma zat een soap-achtig serietje, geschreven door Mies Bouhuys, getiteld Vork in de steel. Cabaret met recepten uit de keuken met medewerking van Conny Stuart, Nanni Vermeer, Riek Schagen en Wim van den Heuvel. Guus Oster speelde Conny's echtgenoot.
  • 12 maart 1965: De Rudi Carell Show. Omroep: VARA. Maandelijkse show van en rond Rudi Carrell, met steeds een ander thema, vanuit het Internationale Congrescentrum in de Rai te Amsterdam, waar hij diverse gasten ontvangt. Deze aflevering het thema: een gracht in Amsterdam. Conny Stuart is samen met Linda Ross, André Carrell, Tonny Eyk en zijn Jenka Boys, de Damrakkertjes, Bouk Martens, The Crocksons, Bertwini en de Kamé's één van de meewerkenden.
  • 29 september 1965: Journaal. Omroep: NOS. In het journaal aandacht voor de eerste Nederlandse musical Heerlijk duurt het langst. Met beelden van Conny Stuart en André van den Heuvel.
  • 16 oktober 1965: UIT. Omroep: VARA. UIT-magazine met onder andere aandacht voor de musical Eerlijk duurt het langst. Er wordt een fragment getoond waarin onder andere Conny Stuart en André vd Heuvel te zien zijn. Annie M.G. Schmidt legt een verklaring af.
  • 2 augustus 1966: Attentie. Omroep: NCRV. 1. De musical Heerlijk duurt het langst: a. Decoropbouw voor de musical Heerlijk duurt het langst in het Nieuwe de la Mar theater; b. Verklaring van toneelmeester vd Water; c. Verklaring van Conny Stuart; d. Fragment uit Heerlijk duurt het langst.
  • 14 november 1966: Wij maken een musical. Omroep: NCRV. Programma waarin Lex Lammen een bezoek brengt aan Stichting Amsterdams Musical Theater en aan de hand van musicalfragmenten en korte interviews ingaat op hun werk en de musical in het algemeen. Conny Stuart is samen met André van den Heuvel en Leen Jongewaard te zien in Heerlijk duurt het langs. Leo Lammen spreekt kort met Stuart over de musical.
  • 1966/1967: We zien ze vliegen. Omroep: KRO. Waarschijnlijk een televisieregistratie van gelijknamige reclameshow.
  • 1966/1967: Een half uurtje berijmd en ongerijmd. Omroep: KRO. Show van Conny Stuart.
  • 20 maart 1967 (België): Van toen tot nu. Omroep: BRT. Behalve Conny Stuart werkten aan dit muzikale programma ook Wim Sonneveld en Toon Hermans mee.
  • 27 oktober 1967: Mies en scène. Omroep: VARA. Onderdeel van het rechtstreekse praatprogramma van Mies Bouwman waarin zij bekende en onbekende Nederlanders ontvangt. In het zogenaamde stoel-interview stelt zij tien vragen aan een bekende Nederlander. Deze aflevering: actrice Conny Stuart.
  • 6 november 1967 (België): Anti-salonliedjes. Omroep: BRT. Liedjesprogramma met behalve Conny Stuart ook Jules de Corte en Boudewijn de Groot.
  • 31 december 1967: Sterrit met Conny Stuart. Omroep: KRO. LP-hoesLP-hoes. Bron: website fonos.nl.Na een repetitie voor de televisieshow Sterrit met Conny Stuart besloot de KRO dat de schouderbandjes van de jurk die Max Heymans had ontworpen aan de smalle kant waren. De KRO-leiding bepaalde dat de spaghettibandjes in allerijl moesten worden vervangen door minder aanstootgevende exemplaren. Van de liedjes uit de show werd ook een LP gemaakt.
  • 3 januari 1969: Mies en scène. Omroep: VARA. Mies Bouwman start in 1965 het praatprogramma Mies en scene, een mengeling van gesprekken, actualiteit en amusement. In het zogenaamde stoel-interview stelt zij tien vragen aan een bekende Nederlander. In deze aflevering zingt Conny Stuart twee liedjes uit de nieuwe musical Met man en muis.
  • 15 november 1969: Tot de dood ons scheidt. Omroep: KRO. Zestiendelige dramaserie (tot 4 maart 1972). Conny Stuart speelde waarschijnlijk een gastrol of kleine rol. De serie was de Nederlandse vertaling van het Britse TILL DEATH US DO PART van Johnny Speight. Hans Tiemeyer speelde mopperkont Herman Hanekam die altijd in conflict kwam met schoonzoon Ad, gespeeld door Wim Zomer. Zijn dochter Rie werd gespeeld door Trudi Labij en zijn vrouw Bets door Mieke Verstraete.
  • 31 december 1969: Televizier. Omroep: AVRO. Discussie in café Monico in Amsterdam over de vraag of Nederland onder invloed van de jeugd in de jaren '70 ingrijpende veranderingen tegemoet gaat. Conny Stuart is één van de deelnemers aan de discussie.
  • 1969/1970: Rust noch duur. Omroep: KRO. Rust noch duur was een KRO-serie die over een Amsterdamse vrouw (gespeeld door Jasperina de Jong) gingdie op haar "eigen wijze" het rollenpatroon wilde doorbreken. Het was 1970 en de emancipatie van de vrouw draaide op volle toeren. Millie Vink (rol van Jasperina) ging via het wilde leven van Amsterdam haar eigen emancipatieproces ontdekken. Haar serie-echtgenoot (gespeeld door Eric Herfst) was hier niet zo blij mee en dat gaf de nodige verwikkelingen. De schrijver van de serie was Guus Vleugel, die met zijn grote vakmanschap dat gegeven vertaalde in prachtige liedjes op muziek van Joop Stokkermans. De liedjes uit die serie zijn in 1970 en 1971 uitgebracht op Philips label. Conny Stuart verleende haar medewerking aan het liedje Het paranormale. (Bron: website fonos.nl).
  • 1969/1970: Met man en muis. Omroep: VARA.