Conny Stuart: Video

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Conny Stuart, 1964. Foto: Paul Huf. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Conny Stuart:


Video

Hier vindt u een aantal videofragmenten waarin Conny Stuart de hoofdrol speelt en de veelzijdigheid van haar vakvrouwschap laat zien.


Rim Ram, repetitie van ‘De winkeldievegge’ (1959)

Een in scène gezette repetitie van de cabaretvoorstelling Rim Ram, van het gezelschap van Wim Sonneveld. Conny Stuart speelt een dame die in een winkel komt en uiteindelijk een winkeldievegge blijkt te zijn….

Afkomstig van: Wim Sonneveld in beeld (Universal TV : Brigadoon, 2007). Samenstelling Hubert Poell, Hilde Scholten, Hans van der Woude. KRO 1959.

Lengte fragment: 2 minuten en 24 seconden.

Conny Stuart - Wat kan me gebeuren (1960)

Conny Stuart speelt met Joop Doderer een aantal sketches en zingt een aantal liedjes. In deze scène speelt zij de vrouw van een kunstenaar (Joop Doderer). Terwijl de vrouw druk is met het verzorgen van de pasgeboren baby is haar man druk met een nieuw kunstwerk. Hij is er tijden mee bezig, maar krijgt het maar niet af……hij mist iets!

Fragment uitkomstig uit: uitzending Weerzien op 3 van 26 december 1998. VARA 13 juni 1960.

Lengte fragment: 3 minuten en 29 seconden.

Conny Start - Als een oude schoen (1974)

Een vrouw zit aan bar en doet haar verhaal aan de barman. Ze is erachter gekomen dat haar man vreemd gaat met een veel jongere collega! Ze vertelt hoe ze erachter kwam: ze hielp hem met het pakken van z’n koffer voor een ‘vergadering’ ver van huis….. Ondertussen blijft de barman maar inschenken en wordt de dame steeds losser.

Afkomstig uit: het televisieprogramma Conny Stuart in de ban der camera's. Samenstelling Rob Touber, Regie Rob Touber. VARA, 1974.

Lengte fragment: 3 minuten en 12 seconden.

Conny Stuart - 'Nostalgie' uit En nu naar bed (1975)

In de musical En nu naar bed wordt het leven getoond van een jongeman (gespeeld door Frans Halsema). Een goede en een kwade Fee (Mary Dresselhuys en Conny Stuart) proberen elk op hun eigen manier zijn leven te beïnvloeden. Dit zorgt voor komische situaties, maar zoals bekend zitten er in de teksten van Annie Schmidt ook de nodige kritische noten.

In het nummer "Nostalgie" komen de feeën erachter dat hun karakters door elkaar zijn gaan lopen, net als de kenmerkende kleuren van hun kleding. Ze verlangen naar vroeger, toen de één nog goed was en de ander slecht……Of is het allemaal nooit zo zwart-wit geweest?

Afkomstig van: Televisieregistratie musical En nu naar bed. Auteur Annie M.G. Schmidt; Muziek Harry Bannink; Choreografie Paddy Stone; Regie Nico Knapper. VARA, John de Crane, 1975.

Lengte fragment: 5 minuten en 48 seconden.

'’t is Over' uit 'Conny Stuart zingt Annie Schmidt'(1980)


't is Over is één van de bekendste Annie Schmidt en Harry Bannink nummers die Conny Stuart gezongen heeft. Het is geschreven voor de musical Heerlijk duurt het langst (1965) waarin Conny Stuart één van de hoofdrollen speelde. Deze opname is gemaakt tijdens het concert Conny Stuart zingt Annie Schmidt in 1980.

Huisvrouw Marian komt erachter dat haar man Ido vreemd gaat met zijn secretaresse. Het lijkt geen eenmalige flirt te zijn, dus ze beseft dat haar huwelijk wel eens voorbij zou kunnen gaan...die secretaresse "mag ‘m hebben".

Tekst Annie M.G. Schmidt; Muziek Harry Bannink; Regie Erik van Reijendam. TROS, 1980.

Afkomstig van: Opname Theater De Vest in Alkmaar op 23 november 1980.

Lengte fragment: 4 minuten en 55 seconden.


Conny Stuart zingt: De bij

Conny Stuart zingt "De bij". Tekst: Annie M.G. Schmidt, muziek: Harry Bannink.

Afkomstig van: Videocompilatie "100 jaar Carré: liedjes, chansons, scènes"; Samenstelling: Jacques Klöters; ter gelegenheid van de tentoonstelling 100 jaar Carré, 1987. Collectie TIN.

Lengte fragment: 54 minuten.