Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Muzikale uitvoering: Petra Vlasman

   Vastlegging

   Informatie

   Rijgdraad van Judith Herzberg

   Theater van het Oosten, Toneelgroep Amsterdam

   Seizoen: 1995/96

   Trefwoorden: Repertoiretoneel, Nederland

   Auteur: Judith Herzberg

   Regie: Leonard Frank

   Dramaturgie: Mira Rafalowicz

   Productie: Tom Diderich

   Kostuums: Leonie Polak

   Decorontwerp: Judith Lansink

   Lichtontwerp: Reinier Tweebeeke

   Muziek: Maurice Horsthuis

   Uitvoering muziek: Petra Vlasman

   Uitvoerenden: Carol van Herwijnen als Simon, Kitty Courbois als Ada, Elsje de Wijn als Riet, Peter Oosthoek als Zwart, Els Ingeborg Smits als Duifje, Krijn ter Braak als Alexander, Marjon Brandsma als Dory, Trudy de Jong als Lea, Jack Vecht als Nico, Marlies Hamelynck als Pien, Evert van der Meulen als Kluiters, Bonnie Williams als Annabel, Bodil de la Parra als Xandra, Rogier in 't Hout als Chaim, Pieter Athmer als Isaac.

   Video (volledige registratie)

   Lengte: 2 uur en 34 minuten.

   Dit is een voorstellingsregistratie van 17 november 1995.

   De publicatie van deze registratie werd mogelijk gemaakt door de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

   Scènefoto

   Bestand 179804.jpg

   Trudy de Jong, Kitty Courbois en Marjon Brandsma. Foto: Eduard Coblijn. Collectie TIN.

   Over deze voorstelling

   Judith Herzberg schrijft Rijgdraad in opdracht van het Nationaal comité 4 en 5 mei, naar aanleiding van vijftig jaar bevrijding. In deze voorstelling staat een veertigjarig huwelijksfeest centraal. Het stuk gaat over mensen die beschadigd zijn en doorleven. Hoe hebben ze de tijd beleefd? Na vijftig jaar nog over de oorlog zeuren. Merkwaardig genoeg zijn het juist de jongeren die onverzadigbaar zijn in hun belangstelling. Zij voelen de pijn nog die ze zelf niet hebben geleden.

   In dit stuk zweeft er veel liefde door de ruimte. Maar de sterke betrokkenheid op elkaar leidt ook tot ongerustheid. Wie is waar? Wie lijkt op wie? Wie leeft waarheen? Gelukkig zijn er altijd wel redenen om bij elkaar te komen. Daarbij komen dan dit soort vragen boven, of juist niet. (Bron: website Toneelgroep Amsterdam).

   Bronnen