Ton Lutz: Repertoire - Theater - Diverse (vrije) producties

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg


Ton Lutz. Foto: F.L. Lemaire/MAI. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Ton Lutz:

Diverse (vrije) producties

De jaren 1965-1968 kunnen bestempeld worden als 'de vrije jaren'. Ton Lutz was aan geen enkel gezelschap in vaste dienst verbonden maar werkte freelance als gastregisseur en -acteur. Maar ook als hij wel een verbintenis met een gezelschap was aangegaan, vond hij regelmatig tijd om daarnaast als gastacteur rollen te vervullen of als gastregisseur een stuk te regisseren. Ook na zijn officiële pensionering in 1987 ging hij op die basis door.

Hieronder vindt u een overzicht door de tijd heen, met bijvoorbeeld ook alle voorstellingen van het Holland Festival waaraan Lutz zijn medewerking verleende.

Foto's, ontwerpen

De cast van Moortje, Holland Festival 1957. Foto: Lemaire en Wennink/MAI. Collectie TIN Moortje 82642.jpg

Links: de cast van Moortje, bovenste rij v.l.n.r.: Coen Flink, Hans Kaart, Magda Janssens, Guus Hermus, Myra Ward, Paul Steenbergen, Nell Koppen en Karin Haage; onderste rij v.l.n.r.: (onbekend), Nicolaas Wijnberg, Lies Franken, Luc Lutz, Ton Lutz, Ton van Duinhoven, (onbekend) en Frans van der Lingen, Holland Festival, 1957. Foto: Lemaire en Wennink/MAI. Rechts: .Affiche van Moortje, 1957, ontwerp Nicolaas Wijnberg. Collectie TIN

Decorontwerp voor Moortje 66301.jpg Moortje 361141.jpg

Decorontwerp en maquette van Moortje, 1957, ontwerp Nicolaas Wijnberg. Collectie TIN.

Leporello met kostuumontwerpen voor Moortje 245303.jpg

Kostuumontwerpen voor Moortje, 1957, naar ontwerp van Nicolaas Wijnberg. Collectie TIN.


De architect en de keizer van Assyrië 214459.jpg De architect en de keizer van Assyrië 98424.jpg

Ton Lutz en Marius Crans tijdens de repetities (links) en in De architect en de keizer van Assyrië, Toneelgroep Studio, 1967. Foto: Ad van Gessel. Collectie TIN.

Overzicht