De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamErwin van Lambaart
Geboren22 juni 1963
Rotterdam
BeroepProducent
DisciplineMuziektheater

Erwin van Lambaart ([1963) studeerde af aan de Hoge Hotelschool in Den Haag. Hij was 13 jaar werkzaam in de internationale hotellerie. Sinds 1998 is hij algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties BV. In deze functie was Erwin eindverantwoordelijk voor onder andere de musicals Chicago, Saturday Night Fever, The Sound Of Music, MAMMA MIA!, Aida, 3 Musketiers, Passion, De Jantjes, The Lion King, Beauty And The Beast, The Wiz, Cats, My Fair Lady, Tarzan, We Will Rock You, Mary Poppins, Petticoat. Produceerde personalityshows als de Nieuwe André van Duin Shows, Posi-Tien en LOL Inclusive van Tineke Schouten en Songs From the Heart en Songbook van Simone Kleinsma, toneelstukken als Gouwe Handjes, Glazen Speelgoed, The Price, One Flew Over the Cuckoo’s Nest en Musicals in Ahoy’. Haalde buitenlandse theaterproducties als Swan Lake, Sleeping Beauty On Ice, Liza Minnelli en Petula Clark naar Nederland.

In 2006 werd hij de eindverantwoordelijke voor alle activiteiten van de Nederlandse tak van Stage Entertainment. Hij is tevens lid van de Raad van Bestuurd en voorzitter van de International Management Board van Stage Entertainmen, bestuurslid van Het Toneel Speelt, voorzitter van de VVTP (Vereniging van Vrije Theaterproducenten) en bestuurslid van het M-Lab.

Van Lambaart zat als voorzitter ook in het panel van:

Biografie

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarbij hij geregistreerd werd in de Productiedatabase voor de productie

Bronnen