De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamJoop van den Ende Theaterproducties BV
 Website

Informatie

Joop van den Ende Theaterproducties B.V., Nederlands grootste theaterproducent, creëert en produceert hoogwaardige musical en toneelproducties voor de Nederlandstalige markt en is onderdeel van Stage Entertainment, het live entertainment bedrijf van Joop van den Ende, dat in 1998 ontstond door de toevoeging van het entertainment bedrijf Endemol

Joop van den Ende Theaterproducties bestaat al ongeveer drie decennia en is een absoluut begrip geworden in de Nederlandse theatermarkt. Nadat zo'n dertig jaar geleden door Joop van den Ende de eerste stap op het musicalterrein was gezet met de musical Barnum, is er een enorme ontwikkeling op gang gekomen en heeft vrijwel iedere Nederlander een door Joop van den Ende Theaterproducties uitgebrachte musical bezocht. En voor de meeste mensen geldt: wie er één zag, kwam vaak terug voor meer.

Ieder theaterseizoen biedt Joop van den Ende Theaterproducties een tweetal producties in de eigen theaters, een Nationale Tour productie en een iets kleinere reizende productie. Met deze vier sterk bezette toneelproducties worden jaarlijks tientallen theaters aangedaan. Daarnaast worden door Joop van den Ende Theaterproducties regelmatig interessante internationale producties voor een korte speelperiode naar ons land gehaald en worden speciale eigen producties gecreëerd zoals de groots opgezette show Musicals In Ahoy', met de hoogtepunten uit verschillende producties van Joop van den Ende Theaterproducties.

Joop van den Ende Toneelprodukties bv brengt onder de naam ToneelMeesters klassiek toneel voor een breed publiek. In seizoen 2007-2008 werd deze nieuwe theaterafdeling geleid door Hans Croiset en stonden 3 Zusters van Anton Tsjechow en Moeder Courage van Bertolt Brecht op het repertoire. Het tweede project is Cum Laude - voorstellingen gespeeld door getalenteerde acteurs die net zijn afgestudeerd aan een van de toneelscholen in Nederland.

Naast het produceren van musical, toneel en theaterproducties is het bedrijf ook eigenaar van drie grote theaters in Nederland. Het AFAS Circustheater in Den Haag, het Beatrix Theater in Utrecht en de Theater Fabriek in Amsterdam.

Samenvoeging met Albert Verlinde Entertainment

Per 1 januari 2015 worden Joop van den Ende Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment samengevoegd. Stage Entertainment International neemt alle aandelen over van Albert Verlinde Entertainment. Albert Verlinde wordt per 1 maart 2015, als beide bedrijven organisatorisch op elkaar zijn afgestemd, algemeen directeur van het Nederlandse bedrijf, dat vanaf 1 januari officieel Stage Entertainment Nederland zal heten.

Zie ook wikipedia.

Externe Links

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam Joop van den Ende Theaterproducties BV als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase en idem de voorstellingen onder de naam Category:Producties Joop van den Ende Toneelprodukties bv

Bronnen