Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Na de eerste Nederlandse succesmusical Heerlijk duurt het langst uit 1965, leidde de vruchtbare samenwerking tussen schrijfster Annie M.G. Schmidt en componist Harry Bannink tot nog meer musicals. "Wat een planeet" ging in 1973 in première, en gaat over de verwikkelingen rond “een soort cultureel centrum”. Het is, in Annie’s bewoordingen, “meer een reeks taferelen dan een aaneensluitend verhaal. Deze musical moest het dan ook meer hebben van de gezongen en gedanste nummers en van de sololiedjes dan van de scènes.” Opnieuw speelt Conny Stuart een hoofdrol. Naast haar schittert – voor het eerst in een Schmidt/Bannink- musical – Willem Nijholt.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:Rolverdeling en uitvoerenden

Conny Stuart - Koffiejuffrouw
Willem Nijholt - Verteller
Joan Remmelts - De Haan
John Koch - De Vink
Ronny Bierman - Louise
Jennifer Willems - Julie
Connie Burgemeestre - Ensemble
Tonnie Dekker - Ensemble
Ghislaine Engelbertink - Ensemble
Thea Engelen - Ensemble
Tonny Popper - Ensemble
Betty Schrier - Ensemble
Merritt Chance - Ensemble
Herman Crebas - Ensemble
Ken Montnoir - Ensemble
Peter Pantelic - Ensemble
Patrick Theunisse - Ensemble
Coen van Vrijberghe - Ensemble


   Muzikale uitvoering: Richard Emmery, Bert Stoots, Piet Engel, Gert van der Veen, Piet van Zwienen, Jaroslav Danek en Rob Hilhorst

   Script

   ZO-100-I-52 0001.jpg ZO-100-I-52 0002.jpg

   De eerste twee pagina's van de eerste versie van het script van Wat een planeet. Herkomst: Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA (Stichting TiN), signatuur ZO 100-I -52. (Afkomstig uit het Archief John de Crane). Dit script wordt niet uitgeleend. Scans van dit script zijn alleen voor onderzoek of privé-studie ter inzage bij de Bijzondere Collecties UvA. Een verzoek tot raadpleging van de scans van dit script kunt U indienen bij de Conservator uitvoerende kunsten.

   Een overzicht van de scripts in de Theatercollectie vindt u in de Vintage catalogus.

   Voor de opvoeringsrechten van de musicals, toneelstukken, en ander theaterstukken van Annie M.G. Schmidt, kan men zich wenden tot de Toneelcentrale te Gouda.

   Bronnen