De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Harry Bannink (1929— 1999) was een Nederlands componist, arrangeur en pianist.

Hij behaalde zijn staatsdiploma piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij werd lid van een dansorkest dat veel voor de Canadese bevrijders optrad en werkte als zanger en arrangeur bij de zanggroep Vocal Touches. Via een kleinkunstcursus van de KRO kwam Harry Bannink in 1956 bij de omroep terecht en begon hij met componeren.

In 1960 legde hij - als repetitor van de musical 'My Fair Lady' - contact met Wim Sonneveld. Vier jaar later werkte Bannink als componist en leider van het begeleidende combo mee aan Sonnevelds onemanshow. In dezelfde tijd begonnen de voorbereidingen voor Heerlijk duurt het langst, de eerste musical van Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt.

Na deze musical zou het tweetal nog talloze malen samenwerken, onder andere aan zeven andere musicals en aan de populaire televisieserie Ja zuster, nee zuster. Harry Bannink schreef ook de muziek voor de televisieprogramma's Het schaep met de vijf pooten, Farce Majeur, De Stratemakeropzeeshow, 'De J.J. de Bomshow', De Seniorenshow, De Late Late Lien Show, De film van Ome Willem en Beppie. De laatste jaren werkte hij als componist voor Het klokhuis en Sesamstraat.

Harry Bannink, die meer dan 3000 liedjes schreef, werd 70 jaar. In Amsterdam is een straat en een brug naar hem genoemd.

Zie verder wikipedia.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor de muzikale leiding

Overzicht van de musicals van Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt

Reprises:

Bronnen

Bronnen