Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Verhaal

Het is eind jaren dertig. Plattelandsmeisje Josien verhuist naar een artiestenpension in de stad. Daar ontmoet ze het derderangs artiestenduo Jules en Lisette. Josien wordt verliefd op de homoseksuele Jules en in een poging hem jaloers te maken, gaat ze naar bed met zijn vriend Paul. Ze wordt ongewenst zwanger en doet een zelfmoordpoging, maar Jules redt haar. Lisette geeft Josien tot slot het adres van een aborteur.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


   Muzikale uitvoering: Bill Ingram, Peter Peters, Marc Jansen, Will de Meijer, Jorge Saïs Sicillia, Toon Seegers en Paul Smits

   Scènefoto's

   Kostuumontwerpen

   Kostuumontwerpen van Jan Beutener voor Bal Masqué.

   Kostuums

   Interview

   Voor de tentoonstelling Zeur Niet! werden meerdere betrokkenen geïnterviewd over deze voorstelling.
   Acteurs Willem Nijholt en Gerrie van der Klei, producent Gislebert Thierens en vormgever Jan Beutener blikken terug op het productie- en repetitieproces van 'Foxtrot'.


   De kostuums van de bal masquéscène zijn een van de hoogtepunten uit de tentoonstelling.
   Producent John de Crane was niet tevreden met de oorspronkelijke kostuums van de bal masquéscène in 'Foxtrot'. Op verzoek maakte Jan Beutener voor het tweede speelseizoen nieuwe kostuums, en hij mocht uitpakken. Hoe ging dat proces in zijn werk? Hij vertelt erover, evenals mede-producent Gislebert Thierens, die de bewaking over het budget had.


   Audio

   Eerste akte:

   Tweede akte:


   Album

   De muziek van de voorstelling is in 1977 door Philips op LP en cassette uitgebracht als Foxtrot.

   Een selectie van de liedjes uit de voorstelling kwam tevens voor op de verzamel-LP O Ja... Herinneringen aan 5 Schmidt/Bannink Musicals (Philips, 1983).

   Bronnen