Lou Landré

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Lou Landré (1939) is een Nederlands acteur en regisseur. Hij is een zoon van mr. Joop Landré, de TROS-oprichter. Hij bezocht het gymnasium (B) te Haarlem en ging in Amsterdam naar de Toneelschool (1961-1964).

Voor hij op 11 maart 1966 zijn toneeldebuut maakte studeerde hij anderhalf jaar in Parijs bij Étienne Decroux. Terug in Nederland begon zijn loopbaan bij Studio. In de loop der jaren speelde hij bij vele uiteenlopende gezelschappen zoals De Nederlandse Comedie, Toneelgroep Theater, het Publiekstheater, het RO Theater, de Haagse Comedie, Toneelgroep De Appel, Het Toneel Speelt en Het Nationale Toneel. Hij regisseerde en werkte mee aan tal van hoorspelen en poëzieprogramma's voor de radio.

Theater/Dans

Een chronologisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen in een regie van hem

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Film en TV

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners