Toneelgroep Theater

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamToneelgroep Theater
Opgericht1953
Opgeheven1984
DisciplineToneel

Informatie

Toneelgroep Theater was een toneelgezelschap gevestigd in Arnhem vanaf 1953 tot 1984. Het is voortgekomen uit het Amsterdams Toneelgezelschap en het beleid van de subsidiërende overheid om te komen tot spreiding van de de toneelvoorziening in het land.

Het gezelschap begon onder leiding van Kees van Iersel en Rob de Vries. Latere directieleden waren Elise Hoomans, Richard Flink, Marius Kip, Ton Lensink, Ben Groenier, Ferd Sterneberg, Johan Walhain, Hans Croiset, Chelt Hijman-Konijn, Gerrit Korthals Altes, Karel Muller, Jacques Luyer en René Lobo.

Het gezelschap stopte in 1984, waarna in 1986 in Arnhem een nieuwe toneelvoorziening begon die vanaf 1986 officieel Theater van het Oosten ging heten.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die dit gezelschap in première heeft gebracht, al of niet in samenwerkingen met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners