Colofon

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Colofon Theaterencyclopedie

De Theaterencyclopedie biedt het publiek een plek waar theaters en gezelschappen kennis en inspiratie over theater kunnen halen, maar ook brengen. Er wordt gebruik gemaakt van het ‘wiki-principe’, zodat iedereen aan de encyclopedie kan meeschrijven, corrigeren en aanvullen.

De ‘harde feiten’ zoals geboortedata en voorstellingsgegevens, kunnen niet gewijzigd worden, en zijn afkomstig uit de Productiedatabase. Deze gegevens worden iedere avond automatisch geactualiseerd. Zo worden dagelijks nieuwe gegevens uit de TIN database aan de Theaterencyclopedie toegevoegd en groeit de Theaterencyclopedie uit tot een levendige opslagplaats van de gezamenlijke Nederlandse theatergeschiedenis.

Iedereen kan meedoen. Maak een account aan en schrijf mee aan de Nederlandse theatergeschiedenis. Bent u een professioneel theatermaker of podium? Check dan uw eigen pagina in de Theaterencyclopedie en vul ‘m aan met actuele informatie en een foto. Zo laten we samen met theaterliefhebbers en professionals zien hoe rijk en divers de theatergeschiedenis is en houden we deze levend!

Organisatie

De Theaterencyclopedie is een uitgave van de Bijzondere Collecties (UVA) en Stichting TiN.

Medewerkers Projectgroep

 • Hans van Keulen (conservator Uitvoerende Kunsten en Media Bijzondere Collecties UvA, projectleiding)
 • Tuja van den Berg (redactie)
 • Erik Bastiaanse (hoofd team Bibliotheek- & Informatie Systemen UB UvA)
 • Gonneke Janssen (informatiespecialist Uitvoerende Kunsten en Media Bijzondere Collecties UvA)
 • Joris Osterhaus (programmeur - digitale diensten UvA)

Stuurgroep

 • Steph Scholten (directeur Erfgoed UvA Bijzondere Collecties)
 • Renze Brandsma (hoofd Sector Digitale Diensten UB UvA)
 • Berend Jan Langenberg (voorzitter stichting TIN)

Redactie

 • Tuja van den Berg (eindredactie)
 • Dhian Siang Lie (extern redacteur)
 • Menso Carpentier Alting (extern redacteur)
 • Aart Blom (extern redacteur)

Contact: redactie Theaterencyclopedie

Foto's in de header

Credits van de foto's in de header op de homepage, zie: Foto's Header.

Ontwikkeling concept

De Theaterencyclopedie werd in de jaren 2010-2012 door Ad Aerts ontwikkeld in opdracht van het toenmalige Theater Instituut Nederland.

Project "Theaterencyclopedie als ons levend geheugen"

Bijzondere Collecties Universiteit van Amsterdam en Stichting TIN (voormalig Theater Instituut Nederland) zijn in april 2014 gestart met het project “Theaterencyclopedie als ons levend geheugen”. Met bijdragen van het VSB Fonds, SNS REAAL Fonds, Stichting Dioraphte en het Mondriaan Fonds wordt het online platform van de theaterencyclopedie verder uitgebouwd tot de plek waar theaterprofessionals en –liefhebbers actief bijdragen aan het verzamelen, beschrijven en presenteren van de (recente) geschiedenis van de podiumkunsten. Een platform waar theaterpubliek en theatererfgoed liefhebbers een schat aan informatie vinden over de podiumkunsten sinds 1900. Het project stond onder leiding van Anne Marie Kremer en is in juni 2015 succesvol afgerond.

De redactie is niet aansprakelijk voor de op deze site getoonde informatie. Zij behoudt zich het recht voor content te verwijderen en/of wijzigen. Daarnaast heeft de redactie haar uiterste best gedaan om alle rechthebbenden te achterhalen. Voor onze uitgebreide gebruiksvoorwaarden, zie Voorbehoud

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners