Ro Theater

Uit TheaterEncyclopedie
(Doorverwezen vanaf RO Theater)
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamRo Theater
Opgericht1977
DisciplineToneel
 Website

Informatie

Het Ro Theater werd opgericht in 1977 Rotterdam; de eerste artistieke leider tot 1983 was Franz Marijnen.

Van 2006 tot en met 2016 was Alize Zandwijk artistiek directeur. Zij bracht rauw, actueel en baanbrekend toneel met zowel klassiek als modern repertoire. Naast haar intense stukken staan de vrolijke, lichtvoetige familievoorstellingen van Pieter Kramer of de bizarre bouwsels van Jetse Batelaan.

De afdeling educatie ontwikkelt bij alle voorstellingen een educatief programma van introductielessen, theaterprojecten, workshops, voor- en nagesprekken en documentatie.

Het gezelschap beschikt over een eigen theaterlocatie onder de naam RO Theater, Rotterdam

Sinds februari 2017 vormt het RO Theater een onderdeel van Theater Rotterdam een fusie verband met de Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de Voorstellingen van het Ro Theater|voorstellingen die onder de naam van het gezelschap als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerkingen met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners