Hoofdpagina

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Over de Theaterencyclopedie

De Theaterencyclopedie is het levende platform met informatie over het heden en verleden van theater in Nederland. Een geschiedenis die begint bij de voorstelling van vandaag. Hier vindt u premières sinds 1900, biografieën en beschrijvingen, historische theaterliedjes en uniek beeldmateriaal.

Een groot aantal videoregistraties van voorstellingen is integraal op de Theaterencyclopedie te bekijken, mede mogelijk gemaakt door de Crowdfundingsactie Zijn / Niet Zijn in voorjaar 2015 . Voor de volledige lijst van video's zie: Video.

Iedereen kan aan deze Theaterencyclopedie meeschrijven: theaterliefhebbers én theaterprofessionals maken samen de Theaterencyclopedie actueel en compleet.

Dagelijks wordt de Theaterencyclopedie aangevuld met nieuwe gegevens en nieuwe voorstellingen. Lees meer op Meer over de Theaterencyclopedie.

Theaterjaarboek 2016

Op 1 februari 2017 is het Theaterjaarboek 2016 verschenen. Na een lacune van vier jaar is de traditie van een jaarlijkse overzichtspublicatie over de podiumkunsten hersteld. Voor de webpresentatie van alle producties uit 2016 op de Theaterencyclopedie, zie: Webpresentatie Theaterjaarboek 2016


Personen

Voorstellingen

Theaters

Extra's

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners