Portal:Nu Centraal/Thema Stichting Need for Legacy (2021)

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zie Nu Centraal voor het actuele thema.

Centraal Thema: Stichting Need for Legacy

De Nederlandse theatercanon kent veel meer makers van kleur dan de meeste mensen zich bewustzijn. Stichting Need for Legacy wil bijdragen aan de bewustwording hiervan, door een geschiedenis zichtbaar te maken die uit de archieven dreigt te verdwijnen. Makers van kleur mogen niet vergeten worden, maar moeten blijvend zichtbaar worden gemaakt.
In maart 2021 verschijnt een speciaal themanummer van Theaterkrant Magazine, verzorgd door Stichting The Need for Legacy. In aanloop naar dit nummer staat deze stichting en haar gedachtegoed deze maand centraal op de Theaterencyclopedie.

Stichting Need for Legacy bestaat al enkele jaren informeel, als organisator van enkele bijeenkomsten op het Nederlands Theaterfestival, maar sinds 7 juli 2020 is de stichting officieel van start gegaan. The Need for Legacy wil als platform en community behoeftes inventariseren, verhalen delen en gesprekken voeren over een meer diverse en inclusieve theaterwereld, gekoppeld aan de gezamenlijke bestudering van vergeten geschiedenissen. [1]

Omdat deze vergeten geschiedenissen natuurlijk ook moeten worden toegevoegd aan de Theaterencyclopedie, hebben we de pagina Stichting Need for Legacy in het leven geroepen. Als centrale themapagina vind je daarop alle bijdragen die er rondom deze verhalen op de website worden geplaatst.

Daarnaast staan deze maand op de Theaterencyclopedie de personen en onderwerpen centraal die in de komende editie van Theaterkrant Magazine ook aan bod komen. Help jij mee deze pagina's verder aan te vullen?

Hulp bij het schrijven

Heeft u kennis die u wilt delen op de Theaterencyclopedie, maar heeft u behoefte aan begeleiding? Vindt u het lastig om een foto toe te voegen aan de website, of een tekst te bewerken? Dan helpt de Theaterencyclopedie u graag op weg. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de hulppagina's van de website. Mocht u het antwoord daar niet kunnen vinden, neem dan vooral contact op met de redactie. Dan proberen we er samen uit te komen.

Suggesties voor bijdragen

Om u een handje op weg te helpen en te inspireren, staat hieronder een overzicht van pagina's waaraan u zou kunnen meeschrijven.


Personen


Wilt u informatie toevoegen over iets of iemand die nog geen eigen pagina heeft? Doe het zelf via deze pagina, of neem contact op met de redactie.