Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Scènefoto door Rob Veen

Verhaal

De ongelukkige rijkaard Hein bidt om hulp uit de hemel om hem van zijn geld te verlossen. Engelen Uriel en Michel worden naar de aarde gestuurd om hem te testen. Hein probeert zijn geld kwijt te raken, wordt verliefd op zijn dienstmeisje Letje en verlaten door zijn vrouw Hanna. Als Hanna uiteindelijk terugkeert naar Hein, is hij zo gelukkig dat hij al zijn geld aan haar geeft. Uriel en Michel concluderen dat Heins gebed is verhoord en nemen hem mee naar de hemel.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.


   Muzikale uitvoering: Alan Evans, Peter van Hintum, René Roosen, Jannie Wessing en Ton Rossen

   Vastlegging

   Interview

   Voor de tentoonstelling Zeur Niet! werden meerdere betrokkenen geïnterviewd over deze voorstelling.
   Ping ping (1984) werd de laatste musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Het gehoopte succes bleef uit. Acteurs Hans van der Woude en Gerrie van der Klei, en vormgever Jan Beutener kijken terug op de moeizame totstandkoming van de voorstelling, en het bijzondere lied dat Annie M.G. Schmidt voor Gerrie van der Klei schreef.

   Bronnen