Ramses Shaffy: Archivalia - Optreden in Wageningen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg


Ramses Shaffy, begin jaren zestig. Foto: Godfried de Groot. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Ramses Shaffy:


Archivalia: Optreden in Wageningen

Als voorbeeld van de Tour de chants die Ramses Shaffy deed, hieronder enige documentatie over een optreden in Schouwburg Junushoff in Wageningen in 1970. Van het contract dat Steve Austen met hem afsloot, tot de briefwisseling met de schouwburg, de lijst van liedjes die hij zou zingen en de recensie in de krant. Herkomst: Collectie Steve Austen, Amsterdam.

Ramsesbrief1.jpg Ramsesbrief2.jpg Ramsesbrief3.jpg

Links: Contractbrief van het Shaffy-theater (Steve Austen) aan Schouwburg Junushoff te Wageningen over een optreden van Ramses Shaffy, eventueel met Liesbeth List, aankomende februari 1970. Midden: Brief van Schouwburg Junushoff in Wageningen aan Steve Austen, manager van Ramses Shaffy inzake een te boeken optreden van Ramses Shaffy door de culturele commissie Wageningen begin 1970. Rechts: Liedjeslijst ingesloten bij het contract van het Shaffy-theater aan Schouwburg Junushoff in Wageningen. Pas op de avond van het optreden maakte Ramses zijn definitieve keuze voor die avond bekend. Collectie: Steve Austen.

N.B. Klik op de afbeelding en vervolgens op Volledige Resolutie om de tekst te lezen.

Ramsesbrief4.jpg Ramsesbrief5.jpg

Links: Ramses Shaffy had de gewoonte om in de kleedkamer vlak voor zijn optreden op een papier dat toevallig voorhanden was, de definitieve samenstelling van zijn liedjesprogramma voor die avond te bedenken. Hieronder de liedjeslijst voor zijn optreden in Schouwburg Junushoff te Wageningen. Rechts: Recensie februari 1970. Collectie: Steve Austen.

N.B. Klik op de afbeelding en vervolgens op Volledige Resolutie om de tekst te lezen.