Ramses Shaffy: Video

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg


Ramses Shaffy, begin jaren zestig. Foto: Godfried de Groot. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Ramses Shaffy:


Aan de andere kant van de heuvel (1971)

Liesbeth List en Ramses Shaffy zingen "Aan de andere kant van de heuvel", 1971. Collectie TIN.

Koning David ( 1964)

Tekst: Joost van den Vondel; Televisiebewerking: Frans Hesmerg; Regie: Johan de Meester (theater) en Kees Langeraad (televisie).

Koning David is een bewerking van Vondels David in Ballingschap en David herstelt. Ramses Shaffy speelt de rol van Absalom, de zoon van Koning David. In deze eerste scène van het stuk, vraagt hij zijn vader om toestemming voor een bedevaart naar Hebron. Toen hij als vluchteling in ballingschap leefde beloofde hij dit te doen, als hij met zijn vader verzoend zou raken. Naast Shaffy als Absalom zien we Johan Schmitz als Koning David en Anne-Marie Heyligers als de dochter van David, Thamar.

Bron: NCRV, 8 november 1964

Lengte fragment: 2 minuten en 14 seconden

Mijn diner met André (1990)


Tekst: Shawn Wallace, André Gregory; Regie: Gerardjan Rijnders. TV registratie van de voorstelling Mijn diner met André van Toneelgroep Amsterdam, 1990.

Twee oude bekenden ontmoeten elkaar na lange tijd in een restaurant voor een diner : André Gregory (Ramses Shaffy) en Wally (Hugo Koolschijn). Wally heeft hij zich laten strikken om weer eens te gaan dineren met André, omdat het niet zo goed met André gaat. Ze praten over theater, toneelschrijven en over de goeroe van André, Jerzy Grotowski. André vertelt hoe Grotowski hem uitnodigde om een workshop te geven in Polen.

Lengte fragment: 2 minuten en 41 seconden

Bron: Collectie TIN.