Portal:Nu Centraal/Thema Nederlandse operacomponisten (2020)

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zie Nu Centraal voor het actuele thema.

Centraal Thema: Nederlandse operacomponisten

Naast internationale operagrootheden als Rossini, Wagner, Puccini en Bizet heeft Nederland door de eeuwen heen ook zelf vele operacomponisten voortgebracht. In deze mei-maand, waarin traditioneel veel aandacht is voor het operagenre, focust de Theaterencyclopedie zich op deze Nederlandse componisten.

Jaarlijks vinden in mei de Operadagen Rotterdam plaats. Dit jaar zijn de fysieke voorstelling helaas afgelast, al worden de liefhebbers wekelijks getrakteerd op een voorstelling die online wordt gestreamd via ODR TV). De Theaterencyclopedie bestaat deze weken dus aandacht aan het genre door de Nederlandse componisten en hun werken in de spotlight te zetten.

Bent u kortom geïnteresseerd in opera en denkt u dat uw kennis goed past op de Theaterencyclopedie? Weet u toevallig veel over een bepaalde Nederlandse componist of een van zijn/haar werken? Of heeft u een afbeelding die u graag met ons wilt delen? Alle hulp is welkom! Deel uw informatie en kennis snel met de Theaterencyclopedie, door dit zelf toe te voegen, of door contact op te nemen met de redactie.

Hulp bij het schrijven

Heeft u kennis die u wilt delen op de Theaterencyclopedie, maar heeft u behoefte aan begeleiding? Vindt u het lastig om een foto toe te voegen aan de website, of een tekst te bewerken? Dan helpt de Theaterencyclopedie u graag op weg. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de hulppagina's van de website. Mocht u het antwoord daar niet kunnen vinden, neem dan vooral contact op met de redactie. Dan proberen we er samen uit te komen.

Suggesties voor bijdragen

Om u te inspireren, staat hieronder een overzicht van een aantal Nederlandse en Vlaamse operacomponisten over wie u wellicht informatie zou kunnen toevoegen.

Wilt u informatie toevoegen over een componist die nog geen eigen pagina heeft? Doe het zelf via deze pagina, of neem contact op met de redactie voor hulp.

Zie ook

Bronnen

  • 401dutchoperas.nl
  • Women Opera Composers. Biographies from the 1500s to the 21th Century. Mary. F. McVicker. (2016)