Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


UploadenAfbeeldingDef.png

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Alain Robbe-Grillet. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Alain Robbe-Grillet heeft bijgedragen aan 1 productie(s).

Alain Robbe-Grillet heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Alain Robbe-Grillet heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
De jaloezie Auteur (schrijver libretto, scenario) Studio's Onafhankelijk Toneel 1983/1984 27 januari 1984


Alain Robbe-Grillet (Brest, 18 augustus 1922Caen, 18 februari 2008) was een Frans schrijver en filmmaker. Hij wordt beschouwd als de meester van de nouveau roman, en was lid van de Académie française. Zijn echtgenote was de romanschrijfster Catherine Robbe-Grillet, die schreef onder de naam Jeanne de Berg.

Werk

Romans

Novelle

Essays

Fictie met een autobiografisch karakter

  • Le Miroir qui revient (1985)
  • Angélique ou l'enchantement (1988)
  • Les Derniers Jours de Corinthe (1994)

Filmografie

Externe links

ca:Alain Robbe-Grillet cs:Alain Robbe-Grillet cy:Alain Robbe-Grillet da:Alain Robbe-Grillet de:Alain Robbe-Grillet en:Alain Robbe-Grillet es:Alain Robbe-Grillet fa:آلن رب‌گریه fi:Alain Robbe-Grillet fr:Alain Robbe-Grillet hu:Alain Robbe-Grillet is:Alain Robbe-Grillet it:Alain Robbe-Grillet ja:アラン・ロブ=グリエ ko:알랭 로브그리예 la:Alanus Robbe-Grillet lb:Alain Robbe-Grillet no:Alain Robbe-Grillet pl:Alain Robbe-Grillet pms:Alain Robbe-Grillet pt:Alain Robbe-Grillet ro:Alain Robbe-Grillet ru:Роб-Грийе, Ален sh:Alain Robbe-Grillet sk:Alain Robbe-Grillet sv:Alain Robbe-Grillet tr:Alain Robbe-Grillet uk:Ален Роб-Ґріє zh:阿兰·罗伯-格里耶

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen