Portal:Nu Centraal/Thema Stephen Sondheim (2020)

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zie Nu Centraal voor het actuele thema.

Centraal Thema: Stephen Sondheim (10 februari - 1 maart 2020)

Op 22 maart wordt Stephen Sondheim 90 jaar oud. De Amerikaanse schrijver en componist van vele verschillende musicals wordt gezien als 'de Shakespeare onder de musicalschrijvers'[1] en als 'moeilijk voor het doorsnee musicalpubliek.[2] Sondheim weet als geen ander tekst en melodie elkaar te laten versterken en heeft in zijn carrière vele verschillende voorstellingen geschreven, waaronder Into the Woods, Sweeney Todd, A Little Night Music en (de tekst van) West Side Story.[3] Veel van zijn voorstellingen zijn in de afgelopen decennia ook in Nederland te zien geweest.

Vanwege dit naderende jubileum staat Stephen Sondheim deze weken centraal op de Theaterencyclopedie. Heeft u kennis over Sondheim die u zou kunnen toevoegen aan zijn pagina op de encyclopedie? Of over zijn voorstellingen die in Nederland te zien zijn geweest? Of over de theatermakers die veel met zijn repertoire hebben gewerkt? Help mee om de Theaterencyclopedie completer te maken.

Om uw kennis toe te voegen, is het nodig om een (gratis) account aan te maken. Meer informatie over hoe u dat doet, vindt u hier.

Hulp bij het schrijven

Mocht u vastlopen tijdens het schrijven? Neem dan een kijkje op de hulppagina's van de Theaterencyclopedie. Mocht u het antwoord daar niet kunnen vinden, dan kan u ook mailen met de redactie.

Suggesties voor bijdragen

Om u te inspireren aan welke pagina's u bijvoorbeeld informatie zou kunnen toevoegen, volgen hieronder enkele suggesties.

Voorstellingen

Personen

Zie ook