Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Geenaffiche.png

TitelWoef Side Story
ProducentRO Theater
DisciplineToneel
OnderwerpNederland, Jeugdtheater
Premièredatum22 december 2012
Seizoen2012/2013, 2017/2018
LocatieRotterdamse Schouwburg, Rotterdam

Bron:Youtube.

Informatie

Woef Side Story van Arjan Ederveen, Don Duyns

RO Theater

Seizoen: 2012/2013

Trefwoorden: Nederland, Jeugdtheater

Regie: Pieter Kramer

Dramaturgie: Tobias Kokkelmans

Kostuums: Sabine Snijders

Decorontwerp: Niek Kortekaas

Lichtontwerp: Remko van Wely

Muziek: Fons Merkies

Uitvoerenden: Arjan Ederveen, Sinan Eroglu, Alex Klaasen, Hannah van Lunteren, Gijs Naber, Sylvia Poorta, Elise Schaap, Lukas Smolders

Foto

Woef Side Story. Alex Klaassen en Gijs Naber. Foto: Leo van Velzen.

Over de voorstelling

Na de succesvolle familievoorstellingen Lang & Gelukkig, Snorro en Moord in de Kerststal brengt het Ro Theater opnieuw een beroemd verhaal met een eigenwijze draai.

Woef Side Story speelt zich af in de wonderlijke wereld van dogshows, hondenkapsalons en uitlaatstroken. De stoere straathond Toto (Sinan Eroglu) en de bloedmooie rashond Marina (Elise Schaap) zijn stapelverliefd. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin zwerfhonden en sjieke viervoeters elkaar voortdurend in de haren vliegen. Het gedrag van de baasjes is al net zo bij de beesten af. Mevrouw Schoonbroek (Sylvia Poorta) wil een nette uitlaatplaats voor haar deur tot ergernis van haar slonzige buurman Bob (Alex Klaasen). En dan is er ook nog de valse dokter Prick (Arjan Ederveen)... Zal de liefde tussen Toto en Marina sterker zijn dan al het geblaf om hen heen?

Woef Side Story zit boordevol bekende en ontroerende melodieën, betoverende decors en kostuums, en humor voor jong maar zeker ook voor oud.

Bronnen