De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Biografie

Fons Eickholt (1936) is een Nederlandse schrijver; dramaturg en regisseur. Hij studeerde neerlandistiek en dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam en theaterwetenschappen aan de Universiteit van Keulen. Hij deed bij het studententoneel regie en script van produkties over Nederlandse dichters als Bredero en Hooft, maar ook actuele onderwerpen.

Van 1967 tot 1975 vormde hij de artistieke leiding van het Dokumentair Aktueel Theater (DAT) dat hij zelf had opgericht en was tevens de oprichter van De Engelenbak in Amsterdam en de Melkweg.

Voor zowel radio als televisie maakte hij scripts en voerde hij de regie van uiteenlopende programma's. Van 1967 tot 1969 deed hij de produktie van de tv-reeks "Openbaar Kunstbezit". Hij vertaalde en regisseerde radiospelen, vnl. voor de KRO en heeft zelf ook enkele hoorspelen op zijn naam. Vanuit "Indian Tours" (Splien) werd hij de organisator van het vierde Russell Tribunaal.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de vertaling

Idem voor de muziek

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Bronnen