De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamAmsterdams Kleinkunst Festival
DisciplineKleinkunst
TrefwoordenCabaret
 Website


Informatie

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is hèt toonaangevende Kleinkunst Festival van Nederland. Het festival zet zich al vanaf de oprichting in 1988 in voor de toekomst van de kleinkunst. Met spraakmakende eigen producties houden zij ook de geschiedenis van deze podiumkunst in ere. Het Concours om de Wim Sonneveldprijs biedt een professionele en veilige omgeving waar nieuwe kleinkunstenaars zich optimaal kunnen ontwikkelen. Bovendien bieden zij veel speelplekken waar deze jonge makers het ambacht en hun talent in de praktijk kunnen uitproberen en toetsen. Van kerkjes tot huiskamers, van de kleine zaal van Theater Bellevue tot het DeLaMar Theater.

Veel van het jonge talent dat jaarlijks door het Amsterdams Kleinkunst Festival wordt gescout, heeft ondertussen een vaste plek verworven in de theaters in Nederland en Vlaanderen. Zo waren onder andere Thomas Acda, Van der Laan & Woe, Kees Torn, Maarten van Roozendaal, Droog Brood, Claudia de Breij, Thijs Maas, Jan van Maanen kandidaat in één van de edities van het Concours om de Wim Sonneveldprijs.

In de periode 1994/97 werd het festival vernoemd naar de hoofdsponsor: Postbank Kleinkunst Festival

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder deze naam van het festival in première zijn gebracht en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die geregistreerd zijn onder de naam Postbank Kleinkunst Festival

Bronnen