Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gebaseerd opWachten op Godot - Samuel Beckett


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


   Vastlegging

   Video (volledige registratie)

   Lengte: 2 uur en 6 minuten.

   Uitgever: Toneelschuur Producties, 1988.

   De publicatie van deze voorstellingsregistratie werd mede mogelijk gemaakt door Toneelschuur Producties in het kader van de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

   Toneelschuur producties positief.jpg

   Over deze voorstelling

   De hoofdrollen werden in deze voorstelling gespeeld door vrouwen, in plaats van door mannen zoals voorgeschreven. Dat viel niet in de smaak bij de auteur, Samuel Beckett, waarop de Toneelschuur een kort geding aan de broek kreeg. De auteur bracht daarbij in dat er sprake was van misvorming, verminking en/of andere aantasting van zijn werk en eiste een verbod op de opvoering. De rechter was het daarmee niet eens; de integriteit van het werk van Beckett werd met deze opvoering niet geschonden. De voorstelling kon gewoon gespeeld worden.

   Zie voor een verslag van deze zaak: "De Beckett-rel", artikel door Simon van den Berg

   Bronnen