De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Biografie

Australiër Remi Wörtmeyer (Adelaide) kwam in 2010 als grand sujet in dienst bij Het Nationale Ballet en werd een jaar later bevorderd tot tweede solist. In die periode maakte hij teven choreografiëen voor workshopprogramma's van het gezelschap. Met ingang van 1 januari 2013 is Remi bevorderd tot eerste solist.

Hij is opgeleid aan de Australian Ballet School en danste aansluitend bij The Australian Ballet in Melbourne en, gedurende een jaar, bij het American Ballet Theatre in New York.

Remi Wörtmeyer ontving in 2014 de Publieksprijs op het Dance Open Festival 2014 in Sint-Petersburg, Rusland. Wörtmeyer ontving de publieksprijs voor een solo die hij speciaal voor het gala zelf creëerde. Hij deelt de prijs met de Cubaanse danser Joël Carreno.


Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Remi Wortmeyer

Voor een overzicht van de choreografieën van Remi Wortmeyer zie: Alle choreografieën van Remi Wortmeyer

Film

TV

Overig

Trivia

Remi Wörtmeyer is winnaar van de Walter Burke Award (2005) en won zilver tijdens de 8th Asian Pacific International Ballet Competition in 2001.

Het gezaghebbende danstijdschrift Dance Europe plaatste Remi in 2011 op de vijftiende plaats in een internationale top-100 van dansers die een uitmuntende prestatie hebben geleverd.

Externe Links

Zie verder: Website Remi Wortmeyer

Bronnen