Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Uit het programmaboekje:
"Dit programma is een bloemlezing, en bij een bloemlezing hoort een verantwoording, tenminste als 't een verantwoorde bloemlezing is. Zodoende kunnen wij er niet onderuit.

Wij hebben uiteraard bij deze greep uit het Lurelei-repertoire 1962-1967 niet gestreefd naar volledigheid, want dat doen bloemlezers nooit. Wel hebben we (zoals alle bloemlezers) gestreefd naar een representatieve keuze, waarbij wij onderstaande indeling als richtlijn hebben gekozen. a. De beledigende nummers. b. De platvloerse nummers. c. De godslasterlijke nummers. d. De vieze nummers. e. De onbenullige nummers.

Wanneer de categorie a. met vier, de categorie b. met zes nummers is vertegenwoordigd, dan betekent dat niet noodzakelijkerwijs, dat wij de categorie a. anderhalfmaal zo belangrijk vinden als de categorie b. Soms werden ons door het aanwezige materiaal zelf beperkingen opgelegd. Zo vinden wij persoonlijk dat de categorie d. er wat karig vanaf is gekomen, waarvoor onze welgemeende excuses.

De chronologische volgorde is opzettelijk verwaarloosd. De jaartallen achter de nummers in dit programmablad verwijzen naar het jaar van ontstaan."


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:




    Rolverdeling en uitvoerenden

    NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


        Muzikale uitvoering: Boudewijn Leeuwenberg

        Vastlegging


        Afbeelding


        Reacties

        "Doordat Oud Zeer herhaling is, doet het geen zeer meer." (Volkskrant, 12 november 1967)

        "Niet-actueel Lurelei toch ouderwets op dreef." (Het Parool, 2 november 1967)

        Bronnen