Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Barry & Mike is een voorstelling van Stichting Urban Myth. Zij brengen veelal onvertelde verhalen naar het podium, en kiezen daarbij voor nieuwe invalshoeken op de gedeelde Nederlandse geschiedenis, die aanzetten tot een gezamenlijk nadenken over identiteit.

Verhaal

Het verhaal van Barack Obama en Michael Jackson, over image en identiteit. Tien dagen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en 25 jaar na het verschijnen van Michael Jacksons album Bad, wordt de aandacht gevestigd op twee iconen: Barack Obama, president(skandidaat) en zanger Michael Jackson.

Wereldster Michael Jackson was een wonderkind, uit een zwarte wijk in de staat Indiana, maar ook een excentrieke zonderling. Vlak voor zijn concert This is it kwam hij te overlijden en na zijn dood is zijn mythische status vergroot. De vraag is of dat ook zo zou zijn geweest als hij tegenvallende concerten zou hebben gegeven.

Barack Obama zal de geschiedenis ingaan als de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Terwijl het land verkeerde in een diepe recessie, werd Barack Obama binnengehaald als de Messias die Amerika uit het slop moest trekken. Het eerste verkiezingsdebat heeft hij verloren. De verwachtingen zijn hooggespannen, wat doet die constante druk met iemand? En wat als het door jouzelf gecreëerde beeld je tegen gaat staan. Pas je het aan of stop je?

Context

Dit was een eenmalige voorstelling.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:




Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.



      Overige betrokkenen

      Alex Brok (techniek)
      Job Spierings (zakelijke leiding)


      Bronnen