De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Tuur Spong Gümüs Hirsi Jahjah Tuur 101364.jpg


Raymi Sambo in Tuur, Cosmic Theater 2004. Foto: Jean van Lingen.

NaamRaymi Sambo
Geboren30 april 1971
Curaçao
BeroepActeur, Zanger
DisciplineToneel
 Website

Raymi Sambo (1971) is een Nederlandse acteur, presentator en zanger.

Biografie

In 1990 is Raymi Sambo carrière begonnen in de voorstelling Basta!. Er volgden een dansproductie en een Amerikaanse theatervoorstelling (Three ways home), verschillende tv-gastrollen (onder andere 12 steden, 13 ongelukken) en een Britse telefilm (Daffyd) Flikken Maastricht.

Tijdens zijn studie (in 1992 volgde hij ITS DNA en van 1993 tot 1997 de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) aan de toneelschool speelde hij een vaste rol in de IKON-serie Domburg, die geproduceerd werd door de producenten van de speelfilm All Stars. Direct daarna volgden de film All Stars en de serie met dezelfde naam (All Stars - De serie).

Tussen 2000 en 2001 werkte hij mee aan het televisieprogramma Het Klokhuis en presenteerde hij bij Teleac het programma Met vlag en rimpel, over de band tussen Nederland en de Nederlandse Antillen. In 2005 en 2006 speelde hij in de jeugdserie ZOOP de rol van Berenger. Eveneens in 2006 presenteerde hij, wederom bij Teleac, FF Zoeken, en in datzelfde jaar vroeg de NCRV hem voor de co-presentatie van Willem Wever. Van 20 januari 2010 tot 16 april 2010 speelde hij de rol van dramaleraar Reggy Benoit in SpangaS.

Tussendoor doet hij nog steeds veel theater en heeft hij een eigen theatergezelschap: V.I.G. (Very Important Group).

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Foto

TC Raymi Sambo Op zoek naar Oom Tom f Francis Sling 4.jpg

Raymi Sambo in Op zoek naar Oom Tom, V.I.G., 2013. Foto: Francis Sling.

Video

Raymi Sambo in Zwarte helden, V.I.G. 2007.

Bronnen