Johan Walhain

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Johan Walhain begon zijn carrière in 1946 bij het Nederlandsch Volkstooneel. Bekendheid kreeg hij vooral toen hij bij Toneelgroep Theater in Arnhem speelde, van 1953 tot 1960, in onder meer de rol van Wladimir in Becketts Wachten op Godot. Aan het einde van de jaren vijftig verlegde Johan Walhain in toenemende mate zijn werkterrein naar de televisie.

Behalve acteur was hij ook regisseur en docent aan de Arnhemse toneelschool. Johan Walhain overleed op 22 december 1985 aan een hartaanval. Al geruime tijd was hij door ziekte niet meer in staat op te treden.

Theater

Voor een overzicht zie: Alle voorstellingen van Johan Walhain

Scènefoto's

Wachten op Godot 102800.jpg De gijzelaar 97475.jpg Foto links: V.l.n.r. Bernhard Droog, Johan Walhain in Wachten op Godot, Toneelgroep Theater, 1955. Foto: Particam Pictures/MAI. Foto rechts: V.l.n.r. Wim Poncia, Johan Walhain in De Gijzelaar, De Nederlandse Comedie, 1959. Foto Lemaire en Wennink/MAI. Collectie TIN.

Bronnen

  • Acteurs- en Kleinkunstenaars-Lexicon van Piet Hein Honig, 1984
  • Theater Jaarboek.


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners