Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Tartuffe - Theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek - 2009-03-25

Geenaffiche.png

TitelTartuffe
Oorspronkelijke titelTartuffe, ou l'imposteur
ProducentTheatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek
DisciplineToneel
OnderwerpRepertoiretoneel
Premièredatum25 maart 2009
Seizoen2008/2009, 2009/2010
LocatieRozentheater, Amsterdam

Informatie

Tartuffe van Molière bewerkt door Theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek

Theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek

Seizoen: 2009/2010

Trefwoorden: Repertoiretoneel

Regie: Domenico Mertens

Dramaturgie: Kiki Rosingh

Kostuums: Anna Khodorovich

Decorontwerp: Kirsten Hutschemakers

Lichtontwerp: Tiedo Wildschut

Uitvoerenden: Joost Claes, Klemens Patijn, Klavertje Patijn, Ilke Turpijn, Hanneke Last, Kevin Hassing


Over de voorstelling

Citaten uit de recensies:

'Vrienden van de Dansmuziek nam Moliere’s Tartuffe onder handen en wist het om te toveren tot een flitsende melting pot van dans, muziek en heel veel humor die niet misstaat in onze tijd. / Op het moment dat oma haar kleindochter Marjan bij zich roept begint het spel te rollen en komt er vaart in de dialogen. Vanaf dat moment is de voorstelling een wervelende aaneensluiting van sterke sfeerwisselingen, bizarre dans en uitmuntend acteerwerk./ Een prachtig decor dat door het simplisme ervan het stuk nog meer kracht geeft. Een kracht die tot het einde toe gehandhaafd blijft. Het happy end is zo verrassend dat de kijker heen en weer geslingerd wordt tussen allerlei emoties. Walging, opluchting, blijdschap? Vrienden van de Dansmuziek heeft het weer voor elkaar gekregen: een origineel stuk dat tot stof tot nakletsen leidt.' (www.theaterjournaal.nl, Annelies Omvlee)

'Alles in deze voorstelling wordt over de top gespeeld. / Vooral Joost Claes, die de rol van Tartuffe op zich neemt, speelt overtuigend. / Een erg goede en leuke voorstelling, die je zowel laat lachen als nadenken.' (www.8weekly.nl, Fenna Vlekke)

' De makers gaan af en toe flink over de top. Waar het originele stuk van Molière naar hun zin waarschijnlijk te traag is, versnellen ze delen op slapstick wijze, terwijl nog wel alles duidelijk te volgen blijft. Dit soort adaptaties mogen ze vaker doen.' (Deadline.nl, Sanne Wiltink)

Bronnen