Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Informatie

   Hop! Hop! Hop! van Wim Kan, Sant Heijermans, Jan Wessenberg, Wout van Liempt

   Team

   Choreografie: Sant Heijermans
   Decorontwerp: Loes Vosmaer
   Muziek: Wim Kan, Ru van Veen

   Rolverdeling

   Wim Kan
   Sant Heijermans
   Wim Kan
   Corry Vonk
   Wieteke van Dort
   René Frank
   Marnix Kappers
   Frits Lambrechts

   Receptie

   In het voorwoord van het programmaboekje lijkt al een soort recensie te zitten, waarin Wim Kan aan lijkt te voelen dat hij te oud wordt. De tekst "Smoking, bolhoed, paraplu, (is dat nou van gisteren of is dat nou van nu?) Alles mag vandaag de dag" is daar geschreven naast een foto van twee mannen, waarbij de één op schoot zit bij de ander. Ze houden elkaar vast en wangen tegen elkaar, ze lachen erbij. “je moeder is er tegen en je vader zegt: dat nooit!". In een interview zegt Kan later: "het gaat tegenwoordig allemaal zo snel, dat een cabaretier het niet meer bij kan houden."

   De kranten lijken de gedachte dat Kan te oud wordt, te onderschrijven. Paul Beugel schrijft in (waarschijnlijk) De Volkrant dat Kans werk iets weg heeft van een rechts cabaret, wat als kritiek kan worden gezien op zijn werk. "“Als hij niet een paar sterke jongens met scherpe pennen binnenhaalt, is het ABC-Cabaret ten dode opgeschreven. (...) Meer dan ooit valt het mij op dat wanneer hij links een lel verkoopt, hij prompt rechts een loei geeft, quasi-objectief, maar in feite is het half.

   Ook uit een ander artikel blijkt dat Kan weliswaar heeft geprobeerd iets nieuws te doen qua programmering in zijn show, maar dat het niet echt werkt: "hij [Wim Kan] goochelt met begrippen als links en rechts, maar kennelijk is hij er niet helemaal uitgekomen." De recensent begrijpt daarentegen wel waarom het moeilijk is om iets scherps neer te zetten in die tijd, politieke inspiratiebronnen zijn er niet echt meer.

   Bronnen