Let op: de website is momenteel geblokkeerd voor bewerkingen! Volgens plan kunnen vanaf donderdag 23 mei weer wijzigingen worden doorgevoerd. We werken aan een upgrade van de Theaterencyclopedie; even geduld a.u.b …
Voor vragen en reacties kunt u terecht bij de redactie.


Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamEllis van Laarhoven
BeroepDanser, Acteur, Zanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenMusical
IMDb-profiel


Biografie

Ellis van Laarhoven is een Nederlandse danseres, zangeres en actrice in musicals. Zij volgde de opleiding docent klassieke dans en jazzdans aan de Dansacademie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Brabant. Ze studeerde in Londen aan de Urdang Academy of Performing Arts en ze kreeg acteer- en zanglessen van o.a. Ilse van de Kastelen en Paula Petri.

Ze won een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor haar rol in Rent en voor haar rol in Chicago kreeg ze een Musical Award nominatie als Aanstormend Talent.

Ellis maakte haar debuut in Cats in Antwerpen als Antimakassa en ook op West End (Londen) als Bomballerina. In Nederland was ze voor het eerst te zien in Joe en in 1999 in Chicago. Daarin speelde ze de rol van June. Haar foto werd door heel Londen gebruikt ter promotie van de musical. In Rent speelde Ellis de rol van Maureen en in A Chorus Line de de rol van Cassie. Als Ijsheks Wenzela maakte ze haar opwachting in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Na deze musical speelde ze in TiTa Tovenaar de understudie van de heksen Grobbema en Grobelia. Verder stond ze nog in de Zonnebloemvoorstelling Het Heilig Vuur en de muziktheatervoorstelling De Kleine Kapitein. In Fame was ze te zien als alternate voor de rollen van Mevr. Sherman en Mevr. Bell. Vanaf eind 2008 speelt ze de rol van Barones in The Sound of Music en vanaf eind 2009 speelt ze de rol van Velma Von Tussle in de musical Hairspray. Hierna volt nog de musical Urinetown.

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden, alsmede zijn overige bijdragen aan voorstellingen, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
Joe - de musical - Joop van den Ende Theaterproducties BV - 1997-08-31
Chicago de musical - Joop van den Ende Theaterproducties BV - 1999-05-09
Rent - Joop van den Ende Theaterproducties BV - 2000-10-03
A Chorus Line - Joop van den Ende Theaterproducties BV - 2001-11-14
Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? - Albert Verlinde Entertainment B.V. - 2003-10-13
Het heilig vuur - Esther Bronkhorst Events B.V. - 2006-08-26
De Nederlandse Fame - Albert Verlinde Entertainment B.V. - 2008-01-20
The Sound of Music - Albert Verlinde Entertainment B.V. - 2008-09-28
Urinetown, zeikstad de musical - M-Lab - 2009-09-10
Hairspray - Albert Verlinde Entertainment - 2009-09-27

Bronnen