De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Biografie

Ellis volgde de opleiding docent klassieke dans en jazzdans aan de Dansacademie in Brabant. Ze studeerde in Londen aan de Urdang Academy of Performing Arts en ze kreeg acteer- en zanglessen van o.a. Ilse van Kastelen en Paula Petri.

Ze won een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor haar rol in Rent en voor haar rol in Chicago kreeg ze een Musical Award nominatie als Aanstormend Talent.

Ellis maakte haar debuut in Cats in Antwerpen als Antimakassa en ook op West End (Londen) als Bomballerina. In Nederland was ze voor het eerst te zien in Joe en in 1999 in Chicago. Daarin speelde ze de rol van June. Haar foto werd door heel Londen gebruikt ter promotie van de musical. In Rent speelde Ellis de rol van Maureen en in A Chorus Line de de rol van Cassie. Als Ijsheks Wenzela maakte ze haar opwachting in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? Na deze musical speelde ze in TiTa Tovenaar de understudie van de heksen Grobbema en Grobelia. Verder stond ze nog in de Zonnebloemvoorstelling Het Heilig Vuur en de muziktheatervoorstelling De Kleine Kapitein. In Fame was ze te zien als alternate voor de rollen van Mevr. Sherman en Mevr. Bell. Vanaf eind 2008 speelt ze de rol van Barones in The Sound of Music en vanaf eind 2009 speelt ze de rol van Velma Von Tussle in de musical Hairspray. Hierna volt nog de musical Urinetown.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie: Alle voorstellingen van Ellis van Laarhoven

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen