Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Context

De acteurs voor deze voorstelling waren -nietsvermoedend- al geëngageerd toen het gezelschap (onder leiding van Louis Felten) erin slaagde een subsidie te krijgen van Anton Mussert, de leidinggevende van de NSB en dientengevolge de naam Fascio ging dragen. Er zijn (tot en met 21 februari 1934) negentien voorstellingen gegeven. Toen kwam een einde aan het bestaan van het gezelschap omdat de NSB niet bereid bleek de financiële tekorten verder aan te zuiveren.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:




    Rolverdeling en uitvoerenden

    NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

    Jan C. de Vos jr. (Withaar, fabrieksdirecteur)
    Walter Smith (Fortman, de fascistische bedrijfsleider)
    Willy Dunselman (Julie Withaar, dochter van de fabrieksdirecteur)
    Ferd Sterneberg (Commissaris van de fabriek)
    Ko van Sprinkhuysen (Balder, fabrieksarbeider)
    Chris Laurentius (Specht / Verknegt)
    Gerard Hartkamp
    Hans Tiemeyer


        Vastlegging



        Bronnen