De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Wim Sonneveld: Archief Wim Sonneveld

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Wim Sonneveld, 1955. Foto: Godfried de Groot. Collectie TIN.


Eenlevenlangtheater Wim Sonneveld:

Archief Wim Sonneveld

Het archief van Wim Sonneveld bevindt zich in de Collectie TIN. In het archief bevinden zich persoonlijke agenda's van Wim Sonneveld, theaterprogramma's, en een grote hoeveelheid liedteksten, bladmuziek, en scripts.

Bovendien bevat het archief 12 plakboeken uit de jaren 1935 tot 1972 vol recensies, programma's, foto's en artikelen over zijn optredens.

Plakboek 1935-1943 Wim Sonneveld gedigitaliseerd

Eén van deze plakboeken uit het archief van Wim Sonneveld is gedigitaliseerd en is in de vorm van een digitaal bladerboek voor iedereen toegankelijk gemaakt. In dit allereerste en oudste plakboek van Wim Sonneveld zitten recensies en programma's vanaf zijn radiodebuut bij de K.R.O in 1935 tot zijn rol als Ollie B. Bommel in Tom Poes en de betooverde prins in 1943.

" Het seizoen van gezellige avonden breekt nu weer aan en wij hebben ons er danig op voorbereid U een programma voor te zetten, dat klinkt als een klok, bovendien uiterst beschaafd is...".

Met deze woorden beveelt Wim Sonneveld in 1935 zijn nieuwe voorstelling aan bij het publiek. Deze brief kunt u zelf opzoeken en lezen in het gedigitaliseerde plakboek 1935-1943 uit het archief van Wim Sonneveld.


Plakboek.JPG Open HIER het Plakboek!


Raadplegen archieven in Collectie TIN

Voor het raadplegen van de collectie TIN, zie Catalogus Bijzondere Collecties UvA Uitvoerende kunsten