Toer van Schayk: Biografie - Fotoalbum kindertijd

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Toer van Schayk op de lagere school, ca. 6 jaar. Herkomst: Privécollectie.


Eenlevenlangtheater Toer van Schayk:

Fotoalbum kindertijd

Grootvader Hartman, die rond 1915 met zijn gezin uit Indië terugkwam, was advocaat en in goede doen. Het gezin vestigde zich in Den Haag, maar grootvader Hartman liet in Lunteren een vakantiehuis bouwen. Toer en zijn broer zouden daar vele zomers doorbrengen, in de plakboeken zijn er veel foto’s van te zien. Het huis in Lunteren, de 'Rommelpot', is nog altijd in de familie.

Toer van Schayk, ongeveer twee jaar oud, 1938. Herkomst: Privécollectie. Toer van Schayk, ongeveer twee jaar oud, in Lunteren, 1938. Herkomst: Privécollectie.

Toer van Schayk met zijn oudere broer Jacques op de step in Lunteren, ca. 1938. Herkomst: Privécollectie. Toer van Schayk (rechts) met zijn broer Jacques in Lunteren, 1938. Herkomst: Privécollectie.

Toer in Lunteren, ca. 1940. Privécollectie. Toer van Schayk op de lagere school, ca. 6 jaar, 1942. Herkomst: Privécollectie.

De twee broers op de stoep van het huis in de Harmoniehof 9, Amsterdam: Jacques Louis van Schaijk (links) en Toer van Schayk, ca. 1946. Herkomst: Privécollectie.