Toer van Schayk: Biografie - Babyboek

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Toer van Schayk. Foto: Jean van Lingen. Herkomst: Privécollectie.


Eenlevenlangtheater Toer van Schayk:

Babyboek

Geboortekaartje van ‘Antoni Willem van Schaijk’ (Toer van Schayk), 28 september 1936. De tekening werd door zijn moeder gemaakt. Herkomst: Privécollectie.

Toers moeder, Juus Hartman, hield een babyboek bij van de baby- en peutertijd van haar zoons Antoni en Jacques. Jacques was twee jaar ouder dan Toer en hij kon het woordje 'broer' niet goed zeggen. Het werd 'Toer', en de rest van de familie nam het over. Hieronder een inkijkje in het babyboek van Toer van Schayk.


Opengeslagen babyboek met beschrijving geboorte Toer door zijn moeder. Boekillustratie Rie Cramer. Herkomst: Privécollectie.

Opengeslagen babyboek met beschrijving door zijn moeder: Antoni wordt ‘Toereloertje’ genoemd. Herkomst: Privécollectie.

Opengeslagen babyboek, met foto’s van Toer van Schayk als peuter in het vakantiehuis in Lunteren. Boekillustratie Rie Cramer. Herkomst:Privécollectie.

Toer van Schayk (ongeveer één jaar oud) met zijn oudere broer Jacques (links), 1937. Privécollectie. Toer van Schayk (anderhalf jaar oud) met zijn moeder, 1938. Herkomst: Privécollectie.

Toer van Schayk met zijn vader, 1938. Privécollectie.Toer van Schayk met zijn grootmoeder van vaderszijde in de Harmoniehof in Amsterdam, 1938. Herkomst: Privécollectie. Toer van Schayk met zijn grootmoeder van vaderszijde in de Harmoniehof in Amsterdam, 1938. Herkomst: Privécollectie.