De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamMirjam van Ansem
BeroepActeur, Theatermaker
DisciplineToneel
IMDb-profiel
Property "Afbeelding" (as page type) with input value "Bestand:" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.

Biografie

Mirjam van Ansem is een Nederlandse actrice en theatermaker. Ze is afgestudeerd aan de Amsterdamse Acteursschool in 2012, onder regie van Wannie de Wijn.

Aansluitend tourde zij met haar tragikomische theatersolo EEN VREEMD PAAR SCHOENEN het hele land door, waarvoor zij in 2012 een prijs ontving van de vakjury van het CTF.

Ze is tevens verbonden aan TG Mittens, een jong Amsterdams theatercollectief dat ze oprichtte met drie klasgenoten van de acteursopleiding. Daarmee speelde ze in 2012 de voorstelling BOX13: PUSH ME I WANT TO FALL op het Amsterdam Fringe Festival.

Daarnaast speelde Mirjam van Ansem in de Campina commercial en had ze in 2013 een rol in de afstudeerfilm MET EXCUSES VOOR HET ONGEMAK, van de Filmacademie lichting Regie.

Theater/Dans

  • Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen