Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAmalia Hernandez
Volledige naamAmalia Hernández Navarro
Geboortedatum19 september 1917
Geboorteplaats Mexico-stad
Overlijdensdatum4 november 2000
Overlijdensplaats Mexico-stad
BeroepChoreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenEtnische dans
Externe databases:
VIAF

Amalia Hernández (1917 - 2000) was een Mexicaanse choreograaf en oprichter van het wereldberoemde Ballet Folclórico Nacional de Mexico.

Zie ook haar bio op de website van de Midland College Foundation.


Van deze persoon is geen enkele bijdrage aan een theater- of dansproductie geregistreerd op de TheaterEncyclopedieOm dit te verbeteren, vult u op de betreffende pagina('s) over theater- of dansproducties de bijdragen van deze persoon aan..


Een Mexicaanse danser, choreograaf en oprichtster van het Ballet Folklorico de Mexico Amalia Herandez. in de jaren 50 van de twintigste eeuw met het oorspronkelijk doel om moderne dansen te scheppen, die wortelden in de grote verscheidenheid van de folkloristische dansen van Midden-Amerika.

Het gezelschap bestaat thans uit meerdere groepen, waarvan er een wekelijks een aantal malen spectaculaire optredens voor toeristen verzorgen in het grote theater van Mexico-Stad: Palacio de Belles Artes, terwijl de andere op tournee zijn door het land en de wereld.

Zie verder wikipedia in het Engels.

Het gezelschap is nooit in Nederland opgetreden, maar een choreografie van haar is te zien geweest in een voorstelling van een andere folkloristisch gezelschap uit Mexico: Ballet Folclórico Nacional de Mexico