Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAlbartus Schippers
Volledige naamAlbertus Schepper
Geboortedatum22 oktober 1748
Geboorteplaats Amsterdam
Overlijdensdatum1817
BeroepActeur
DisciplineToneel

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Albartus Schippers. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Van deze persoon is geen enkele bijdrage aan een theater- of dansproductie geregistreerd op de TheaterEncyclopedieOm dit te verbeteren, vult u op de betreffende pagina('s) over theater- of dansproducties de bijdragen van deze persoon aan..

Biografie

Albartus Schippers (1748-1817) was een Nederlandse acteur. Hij werkte meerdere malen voor de Amsterdamse Stadsschouwburg in de periode 1774 tot 1786. In 1786 ging hij echter het leger in als Kapitein bij de Burger-artillerie. Hij keerde hierna tijdelijk ten tonele terug, maar hij werd ontslagen omdat hij weigerde met een oranje strik ten tonele te verschijnen. Na zijn ontslag huurde hij een concertzaal boven de Hollandsche Manege en gaf daar bals, concerten, enz. In 1812 was hij nog enige malen te zien in de Schouwburg alvorens in 1813 weer terug te keren als Kapitein van de artillerie. Albartus stond bekend om zijn vooral boertige rollen, ook in zangspelen.

Bronnen