Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamAbke Bruins
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenMusical
 Website

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Abke Bruins. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Abke Bruins heeft bijgedragen aan 5 productie(s).

Abke Bruins heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Abke Bruins heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Curriculum Vitae Theatrum
Productie Functie Producent Seizoen Premièredatum In regie van
Kus het zout
IsGeproduceerdDoor
De Krachtcentrale 2005/2006 25 maart 2006 Sandra Lange
Wellkommen IsUitgevoerdDoor Productiehuis d* Amor 2009/2010 29 augustus 2009
Je Anne IsUitgevoerdDoor Mark Vijn Theaterproducties BV 2010/2011 1 november 2010 Frank van Laecke
Vreemde vogels IsUitgevoerdDoor Wilminktheater 2021/2022 4 augustus 2021 Joep Onderdelinden
Het muizenhuis: Sam & Julia, op reis IsUitgevoerdDoor Bureau Vanaf Twee 2021/2022 3 oktober 2021 Mark Haayema

Bron: Youtube

Abke Bruins is een Nederlandse zangeres.

Biografie

Zij studeerde in 2005 af aan het MBO Kunst en Cultuur en voltooide dit jaar haar studie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten richting Musicaltheater in Tilburg. Ze deed ervaring op in vele musicals en theatershows. Ook deed ze vanaf 2005 twee jaar lang mee aan de Eurokids theatertour. Vanaf 2007 speelt Abke in de Efteling vele sprookjesfiguren in familieshows. Bij Productiehuis Damor heeft Abke samen met haar broer Bouwe een eigen liedjesprogramma geschreven en gespeeld. Op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten speelde ze o.a in Romeo & Jalini, Badgirls en 100 jaar musical onder leiding van Barrie Stevens. Verder doet Abke diverse studiowerkzaamheden en backing-vocals. Zie verder de informatie op haar website

Theater/Dans

  • Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase
  • Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd voor de productie

Prijzen

Bronnen