Flip van Duyn

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamFlip van Duyn
Geboren20 januari 1952
Amsterdam
BeroepLibrettist

Philip Dirk (Flip) van Duijn (geboren Schmidt; Amsterdam, 20 januari 1952) is een Nederlands acteur en de zoon van de bekende kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt. Hij heeft rollen gespeeld in verschillende films en series, waaronder De Tasjesdief (1995), Dossier Verhulst (1986) en Dagboek van een herdershond (1978).

Als tekstschrijver trad hij in de sporen van zijn moeder. Zo schreef hij mee aan de televisieserie "In de Vlaamsche pot" en tekende hij voor het libretto van "Europera", een boos sprookje op muziek van Kees Olthuis. Deze opera was een opdrachtstuk voor ca 600 amateurs, dat ter gelegenheid van de 10e Leidse Uitdag in 1993 werd uitgevoerd in de Pieterskerk te Leiden.

Als beheerder van de rechten van zijn moeder maakte hij begin 2007 bekend dat scholen, kinderdagverblijven en andere instellingen die de naam Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet of andere personages van Annie M.G. Schmidt gebruiken hiervoor moeten gaan betalen.

Externe links

Biografie

Geboren: Duijn, Philip Dirk van

Flip van Duyn begon in 1970 met het spelen van rolletjes bij de Nederlandse Comedie. Hij volgde een inspiciëntencursus, nam balletles bij Helen Leclerq en toneelles bij Siem Vroom. Voor hij bij Fact ging werken verbleef hij enige jaren in Londen voor een opleiding aan de London Academy of Music and Dramatic Art. Hij werkte mee aan een project van Studio Laren (in het Maleis) en stond vervolgens vier seizoenen in John de Cranes produkties "Foxtrot" en "Er valt een traan op de tompoes", beide geschreven door zijn moeder, Annie M.G. Schmidt.

Theater/Dans

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners