Stichting Jeugdtheater Hofplein

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamStichting Jeugdtheater Hofplein
Opgericht1985
DisciplineToneel, Dans, Muziektheater
Het Jeugdtheater

Informatie

Stichting Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam begon in 1985 in de oorspronkelijk als de gezamenlijke theaterzaal/aula gebouwde ruimte van een conglomeraat van technische scholen, genaamd Technikon. Deze zaal stond bekend als het Hofpleintheater en bleef sinds de opening in 1970 vrijwel ongebruikt tot in 1983 de theatermaker Louis Lemaire het initiatief neemt om in Rotterdam een plek te creëren waar kinderen niet alleen naar theater konden kijken maar ook zelf theater konden maken. De gemeente Rotterdam stelt het ongebruikte Hofpleintheater beschikbaar. En zo opent op 5 november 1985 het Hofpleintheater opnieuw zijn deuren als: ‘Jeugdtheater Hofplein’.

Het Jeugdtheater wordt een succes, wordt helaas door een brand in 1999 verwoest, maar herbouwd en opent opnieuw in 2000. Zie verder de historie op de website van de stichting.

Voorstellingen

Een alfabetische overzicht van de voorstellingen die donder de naam van deze organisatie in première zijn gebracht, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners