Portal: Nu Centraal/Thema Werken-pagina's (2020)

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Zie Nu Centraal voor het actuele thema.

Centraal Thema: Werken-pagina's

De Theaterencyclopedie heeft iets nieuws! Naast de tienduizenden pagina's over personen, producties en locaties, is het sinds kort ook mogelijk om pagina's rondom 'werken' aan te maken in de Theaterencyclopedie.

Waar je op productiepagina's informatie kan vinden over die ene specifieke uitvoering van een werk, vind je op de werkenpagina's alles wat je wilt weten over dat stuk. Denk daarbij aan de synopsis van het verhaal en de feitelijke informatie van het stuk (wie heeft het waar en wanneer geschreven, wat zijn de inspiratiebronnen, et cetera). En daarnaast vind je er een overzicht van alle professionele premières die er in Nederland van dit werk hebben plaatsgevonden.

Om deze nieuwe mogelijkheden te vieren, zet de Theaterencyclopedie deze week deze pagina's centraal. Het doel is om goed van start te gaan en de komende tijd al een aantal van deze pagina's aan de Theaterencyclopedie toe te voegen.

Weet jij dus alles van het repertoire van Henrik Ibsen? Ben jij helemaal thuis in de opera's van Verdi? Kan jij alles vertellen over de musicals van Andrew Lloyd Webber? En wil je jouw kennis graag delen met de Theaterencyclopedie? Help dan met ons mee! PS: ook met het toevoegen van één werk help je al mee; alle nieuwe informatie is welkom! Laat het ook vooral weten aan de redactie welk repertoire absoluut niet mag ontbreken op de Theaterencyclopedie.

Op deze pagina vind je meer informatie over het aanmaken van een 'Werk'-pagina, inclusief een uitlegvideo.

Hulp bij het schrijven

Heeft u kennis die u wilt delen op de Theaterencyclopedie, maar heeft u behoefte aan begeleiding? Vindt u het lastig om een foto toe te voegen aan de website, of een tekst te bewerken? Dan helpt de Theaterencyclopedie u graag op weg. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de hulppagina's van de website. Mocht u het antwoord daar niet kunnen vinden, neem dan vooral contact op met de redactie. Dan proberen we er samen uit te komen.